Download Kuva:
Susanna Kekkonen
Download Kuva:
Susanna Kekkonen

Miksi läskinä eläminen on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua? Entä millä tavalla normista poikkeava keho rajoittaa? Millaista on, kun edes hammaslääkärillä ei voi käydä saamatta laihdutusohjeita? Miksi painoindeksi pitäisi poistaa maailmasta? Miltä tuntuu, kun syömistä kommentoidaan ja siihen puututaan? Miksei läskeille ole tuoleja eikä läskin housuissa taskuja? Miksi elokuvan läskin pitää olla joko koominen sivuhenkilö tai epätoivoinen luuseri? Millaista on elää, kun maailma opettaa, että omaa olemusta on syytä selitellä, häivyttää ja hävetä?
 
Ratkaisuja läskeille on kokoelma kirjoituksia, joita ryydittävät raivo ja huumori. Omaheimo kuljettaa teksteissään rinnakkain omakohtaisia havaintoja ja tutkimustietoa kehonormatiivisuudesta, lihavuuden representaatioista ja rakenteista niiden takana.
 

Osta

12.00 € 28.00 €

Normaalipainoiset saavat kirjasta arvokkaan näkemyksen siihen, millaista syrjityn ihmisryhmän elämä voi olla. Jos lukijassa on rahtunenkaan empatiaa, Ratkaisuja läskeille auttaa ymmärtämään, miten ihmisen paino ei useinkaan ole omista valinnoista kiinni. Jos ylipaino olisi pelkällä tiedolla ratkeava ongelma, sitä ei enää olisi: tietoa aiheesta kyllä riittää.
Mikko Saari, Kulttuuritoimitus

 

Tämä on täydellinen kirja. Se on viiltävän tarkkanäköinen, hauska, järkyttävä, omakohtainen, sujuva, silmiä avaava ja maailmankuvaa ravisteleva.
[] suurin kiitos siitä, miten Omaheimo saa tiedon osumaan ja uppoamaan. 
Sanna Puhto, Kotiliesi

Kirja tarjoaa varmasti vertaiskokemusta samojen asioiden kanssa kamppaileville, mutta ennen muuta avaa niin sanotusti normaaliin muottiin menevän silmät huomaamaan hiljaista sorsimista. Luettuani kirjan näen Raisan kuvaamaa läskivihaa kaikkialla
Elisa Hurtig, Anna

Stand up -lavoiltakin tuttu Omaheimo pääsee kirjan sivuilla laukalle ja hänen raivoisa tykittelynsä on samaan aikaan ahdistavaa ja ihastuttavaa luettavaa. Erityisen traagista on, että järjettömän hauska Omaheimo myös mainitsee huumorin olevan lihavalle yksi keino suojautua pilkalta. Tämä ei kuitenkaan vie pohjaa pois siltä, että käsillä on poikkeuksellisen hauskaa ja raivostuttavuudessaankin viihdyttävää teos vakavasta aiheesta.
Jari Tamminen, Voima

Hyödytön laihduttelu on turhaa rankaisua ja johtaa usein syömishäiriöihin ja itseinhoon. Kolumnistina, näyttelijänä ja standup-koomikkona tunnettu Omaheimo heiluttaa näyttävästi sanansäilää. Ratkaisuja läskeille on tärkeä ja kiinnostava puheenvuoro. 
Me Naiset

Raisa Omaheimo


Hannah Gadsby

Nanette – kymmenen askelta

Raisa Omaheimo

Sydän