Miehet selittävät minulle asioita

28,00 

Alin hinta 30 päivään:
28,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Solnit osoittaa toistuvasti miten paljon kielenkäyttöön liittyy valtaa. Sanoilla voidaan kaivaa merkityksiä esiin. Silloin kun jollekin ilmiölle ei ole sanoja, ei siitä ole mahdollista puhua. Sanoilla voidaan myös haudata merkityksiä, hämärtämällä niitä niin, että ilmiöistä puhuminen tulee mahdottomaksi. Kun jokin ilmiö, tilanne tai tunne saa nimen, sitä voidaan yrittää muuttaa. Nimeämisen ohella on tärkeää näyttää, miten esimerkiksi sukupuolittunut vallankäyttö toimii arjessa ja miten se tuottaa epätasa-arvoa.

Saara Särmä, Aamulehti

Rebecca Solnitin esseeteos Miehet selittävät minulle asioita on järeä tiili sukupuolten välisen epätasapainon näkyväksi tekemisessä. / . . . / Solnit kirjoittaa aiheesta kirkkaasti, kiihkottomasti ja perustellusti. Pauliina Vanhatalon hienosti suomentama teos kertoo taitavasti asioista, joista on vaikea puhua. Solnitkin joutuu sanomaan ääneen itsestäänselvyyden: ei, kaikki miehet eivät ole osa ongelmaa. Kaikki naiset puolestaan eivät ole kiinnostuneita omista ihmisoikeuksistaan. Kuitenkin yhteiskunta toimii tavalla, joka saa naiset epäilemään ja rajoittamaan itseään ja miehet kasvattamaan itseluottamuksensa jopa perustelemattomiin mittoihin. Lähtökohta on edelleen se, että mies tietää, mistä puhuu, mutta nainen ei.

Marika Riikonen, Hämeen Sanomat  

Läpi kokoelman Solnitin tyyli on sarkastinen ja hauska – siitä huolimatta, että osa esseistä käsittelee lähisuhdeväkivaltaa, murhia ja törkeitä raiskauksia. Kevyttä luettavaa se ei ole, nautinnollista kyllä. Solnitin esseet herättävät ajatuksia ja avaavat uusia näkökulmia. Ennen kaikkea ne rikkovat totunnaiset ajattelupolut ja luovat uusia.

Susanna Karhapää, Helsingin Sanomat  
Kirjailija
Rebecca Solnit

Rebecca Solnit, (s. 1961 Kaliforniassa), on amerikkalainen kirjailija, toimittaja ja esseisti. Solnit opiskeli journalismia Berkeleyssä ja on ollut vapaa kirjailija vuodesta 1988 Solnit on ollut poliittisesti aktiivinen 1980-luvulta lähtien, muun muassa rauhanliikkeessä sekä kampanjoissa ydinaseita ja ilmastonmuutosta vastaan. Hän on myös työskennellyt naisten oikeuksien puolesta ja erityisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515249685

Julkaisuvuosi

2019

Formaatti

E-kirja, Äänikirja

Sivumäärä

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Rebecca Solnit

Kääntäjä

Pauliina Vanhatalo

Lukija

Satu Paavola