Vauhdikas trilleri heittää päähenkilöt poliittisen historian rattaisiin

On 2010-luvun alku. Suomalaisia rauhanturvaajia kuljettanut helikopteri syöksyy Afganistanissa maahan ja tuhoutuu. Kaikki sotilaat kuolevat. Suomalainen kansainvälisen oikeuden professori katoaa Meksikon autiomaahan. Helsinkiläinen toimittaja Otto Karppi ryhtyy selvittämään professorin katoamista tämän vaimon pyynnöstä.
Sivulliseksi itsensä tunteva Karppi uppoaa yhä syvemmälle mysteeriin, jonka juuret ulottuvat kauas toisen maailmansodan jälkeiseen Eurooppaan. Salaisiin, sanoinkuvaamattomiin operaatioihin. Karpin tutkimukset vievät hänet Pohjois-Meksikoon, Floridaan, Lontooseen ja lopulta Kainuun erämaihin, ja hänen on yhä vaikeampi pysytellä ulkopuolisena.
Karpin kannoilla ja kaiken takana välähtelee Lansington Longsloughn hahmo. Hän tuntuu tietävän kaiken, on valmis mihin vain, ja on päättänyt asettua ehdottomasti Karppia vastaan.
Mikko Silvennoisen esikoisromaani on epätavanomainen trilleri, joka ei tarjoa helppoja vastauksia. Runsaat viittaukset todellisiin historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin eivät jätä lukijaa rauhaan. Tiesimmekö me todella jo tämän kaiken?
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

32.00 €

Pintaliidon ja tapahtumien päättömän vyöryn sijaan huomattavan roolin saa yhteiskuntafilosofinen pohdiskelu vallankäytön oikeutuksesta vieläpä taitavasti vuoropuheluihin upotettuna.
Mika Rissanen, Kouvolan Sanomat
 

Mikko Silvennoinen