Liian kirkas taivas

5,00 

–67%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Taidokkaassa rakennelmassa erillisten ihmisryhmien polut risteävät ja johtavat lopulta pimeyteen, josta löytyy ihmiskauppaa, pedofiliaa ja murhia. Ei voi mitään, Liian kirkas taivas on vihaisempi ja armottomampi kuin mikään edeltävistä neljästä Brodie-romaanista. Suvi Ahola, Helsingin Sanomat Kate Atkinson kertoo tarinan tyylilleen uskollisena monista näkökulmista. Jopa näkökulmien sisällä on näkökulmia, kun Jackson Brodien pään sisässä pitää monologia Jacksonin pojan äiti Julia, silloinkin kun tämä ei varsinaisesti ole paikalla. Raskaista aiheistaan huolimatta - pedofiilejä ja ihmiskauppaa - Liian kirkas taivas ei ole liian synkkää luettavaa, vaan etenee sujuvasti eikä vello kurjuudessa liiaksi. Tarinassa on sopivasti huumoriakin. Mikko, Kirjavinkit      Atkinsonin kerronnassa on keveyttä  ja  huumoria, joka tuottaa raadollisuudelle tarpeellisen vastapainon. Atkinsonin kirjojen parhaita piirteitä on arvaamattomuus. Vaikka Brodie-sarja käyttää dekkarin keinoja, koskaan ei voi olla täysin varma siitä, missä keinot hylätään ja minkä jälkeen voi tapahtua ihan mitä tahansa.

Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Kate Atkinson kertoo tarinan tyylilleen uskollisena monista näkökulmista. Jopa näkökulmien sisällä on näkökulmia, kun Jackson Brodien pään sisässä pitää monologia Jacksonin pojan äiti Julia, silloinkin kun tämä ei varsinaisesti ole paikalla. Raskaista aiheistaan huolimatta - pedofiilejä ja ihmiskauppaa - Liian kirkas taivas ei ole liian synkkää luettavaa, vaan etenee sujuvasti eikä vello kurjuudessa liiaksi. Tarinassa on sopivasti huumoriakin.

Mikko, Kirjavinkit

Atkinsonin kerronnassa on keveyttä  ja  huumoria, joka tuottaa raadollisuudelle tarpeellisen vastapainon. Atkinsonin kirjojen parhaita piirteitä on arvaamattomuus. Vaikka Brodie-sarja käyttää dekkarin keinoja, koskaan ei voi olla täysin varma siitä, missä keinot hylätään ja minkä jälkeen voi tapahtua ihan mitä tahansa.

Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

Taidokkaassa rakennelmassa erillisten ihmisryhmien polut risteävät ja johtavat lopulta pimeyteen, josta löytyy ihmiskauppaa, pedofiliaa ja murhia. Ei voi mitään, Liian kirkas taivas on vihaisempi ja armottomampi kuin mikään edeltävistä neljästä Brodie-romaanista.

Suvi Ahola, Helsingin Sanomat
Kirjailija
Kate Atkinson

Kate Atkinson syntyi Yorkissa, Pohjois-Englannissa, ja asuu nyt Edinburghissa. Hänen esikoisromaaninsa Museon kulisseissa voitti arvostetun Whitbread-palkinnon. Kirjoitettuaan vielä kaksi romaania, näytelmiä ja novelleja, alkoi Atkinson työstää kirjaa henkilöistä, joiden historiaan liittyi selvittämätön rikos, joka ei jätä näitä ihmisiä rauhaan. Pian hän tajusi, että jotta rikokset voisivat selvitä, tarvittiin henkilö niitä

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515251282

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

E-kirja, Pokkari, Äänikirja

Sivumäärä

381

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Kate Atkinson

Kääntäjä

Kaisa Kattelus