Costa Book Awards julkisti 4. tammikuuta 2016, että Hävityksen jumala (A God in Ruins) on valittu vuoden parhaaksi romaaniksi. Vuonna 2014 saman kunnian sai Atkinsonin romaani Elämä elämältä.

Kate Atkinsonin hurmaava Elämä elämältä tutki loputtomien sattumien ja valintojen mahdollisuuksia, seuraten Ursula Toddia joka sai elää läpi 1900-luvun kuohujen yhä uudelleen.
Hävityksen jumala kertoo 1900-luvun dramaattisen tarinan Ursulan pikkuveljen Teddyn kautta. Rakastettu Teddy, joka oli lupaus: runoilijan alku ja sankarilentäjä, josta tuli uskollinen puoliso, hämmentynyt isä ja rakastava isoisä. Sotakokemuksien ja toisaalta sodanjälkeisen nopean kehityksen ja muutoksen välille kasvava kuilu tuovat Teddyn eteen hänen elämänsä suurimman haasteen: hänen on elettävä tulevaisuus, josta hän oli jo luopunut.

Koskettava ja omaleimainen tutkielma tavallisen miehen polusta halki poikkeuksellisten aikojen on samalla mukaansatempaava kertomus ja ravisuttava lukuelämys, jonka lopussa tapahtuva käänne vie jalat alta. Hävityksen jumala todistaa jälleen, että Kate Atkinson on aikamme merkittävimpiä kirjailijoita.

Lue lisää kirjasta ja otteita ulkomaisista arvioista

Kate Atkinson


Kate Atkinson

Kaikkein vähäpätöisin asia

Kate Atkinson

Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson

Eikö vieläkään hyviä uutisia?

Kate Atkinson

Liian kirkas taivas

Kate Atkinson

Joka lapsia ja koiria rakastaa