Vimmainen romaani nuoruudesta ja naiseudesta

Pikkukaupungissa asuva Betinka on teini-ikäinen ja kohtaa kaikkea, mitä teini-ikään kuuluu, viinasta onnettomaan rakkauteen ja himoon 70-luvun lopun jyrkkien luokkaerojen yhteiskunnassa. Mehevä romaani on kirjoitettu työväenluokkaisen teinitytön näkökulmasta huumorilla, joka potkii kaikkia auktoriteetteja.
Betinka on kielellisesti vahva, ilmaisuvoimainen teos kirjailijalta, joka on saanut hurmioituneen vastaanoton ruotsinkielisen kirjallisuuden kentällä.
Kirjan ovat suomentaneet Helene Bützow ja Laura Kulmala.

Paperikirja
Sähkökirja
Osta

32.00 €

Tsiisus mikä elämänmakuinen draivi! Nyt on sitä luokkaa pläjäytys, että veri huristelee pitkin suonten seinämiä ja uhkaa seota askelissaan.
Brittikirjailija Sadie Jones on sanonut, että yksi syy, miksi nuoruus on niin kiinnostavaa on se, että nuorena niin monet asiat tapahtuvat ensimmäistä kertaa. Forsblomin romaanissa nuoruus sykkii kuin hälytysvalo. Betinkassa on jatkuvasti moniäänistä virnettä, joka taittuu niin itkuun kuin nauruunkin.
Reader, Why did I marry him -blogi
 

1970-luvun Porvooseen sijoittuvan romaanin keskiössä ovat työläisperheiden nuoret. Varsin elävästi ja hauskasti kerrotussa tarinassa on ilahduttavan paljon tunnistettavaa. Tietyt asiat teinien elämässä eivät näytä koskaan muuttuvan.
Riitta Koivuranta, Helsingin Sanomat
 

Sabine Forsblom kirjoittaa ensimmäisenä nykykirjailijana suomenruotsalaisesta, köyhästä työväenluokasta. Tuloksena on elämänmakuinen teinikuvaus, jossa nuoruus on liian vaarallista.
Hertta-Mari Kaukonen, Viva-lehti
 

Kirjan herkullisin piirre onkin mitä kirjallisin. Kieli vyöryy ihanasti päälle, hellii ja peittelee, huvittaa ja koskettaa.
Ville Hänninen, Parnasso
 

Forsblomin teksti on nautittavaa luettavaa. Niin värikästä ja kuvaavaa. Betinkan tunne-elämän kuvaus on eläytyvää. Kirjan halusi lukea hitaasti, ihan siksi ettei mikään mehukas yksityiskohta jäisi huomaamatta.
Kirjojen kuisketta -blogi
 

Sabine Forsblom tavoittaa mestarillisena kertojana lempeän ymmärtäväisellä ironialla niitä häpeällisiä kokemuksia, joita yksi jos toinenkin on joskus seksuaalisuutensa varhaisimmissa vaiheissa saattanut kokea ja joita ei mieli muistella.
Kaikessa lemuavassa naturalismissaan Betinka on häkellyttävä ja upea teos, rankkuudestaan huolimatta valoisa.
Annelin kirjoissa -blogi
 

Sabine Forsblom kirjoittaa ensimmäisenä nykykirjailijana suomenruotsalaisesta, köyhästä työväenluokasta. Tuloksena on elämänmakuinen teinikuvaus, jossa nuoruus on liian vaarallista.
Hertta-Mari Kaukonen, Seura
 

Sabine Forsblom