Aistien viisaus

10,00 

–67%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,
Arviot

Aistien viisaus on yksi tärkeimpiä kirjoja, joita olen vuosiin lukenut. Aistien viisaus on Bernardine Evaristoa lainaten haastava ja kekseliäs tutkielma. Se on esseeteos, joka ei pelkästään kyseenalaista koko europatriarkaalista, eli eurooppa- ja mieskeskeistä yhteiskuntaa vaan käsitystämme siitä, mitä tieto ja tietäminen on, ja miten koko tuon konseptin voi ajatella uusiksi. Ja Salami ei pelkästään paljasta ja osoittele, kuten feministinen kirjallisuus lähivuosina ehkä hieman on typistynyt tekemään, mutta paikkansa ehdottomasti sillekin, vaan se tuo ja luo aidosti uutta vanhan tilalle. Se toki paljastaa ja haastaa, mutta sillä kaikkein voimallisimmalla tavalla; kirjoittamalla uutta vanhojen käsitystemme päälle. mitaluimmekerran.

fi 

Tampereella syntynyttä ajattelijaa pidetään Michelle Obaman rinnalla naisena, joka muuttaa maailmaa.

Susanna Laari, Aamulehti

Salami hahmottelee kirjassaan uudenlaista maailmankatsomusta, jonka ytimessä on henkinen ja kehollinen tietous. Kirja on kiehtovaa luettavaa, yhdistelmä oppineisuutta ja yllättäviä näkökulmia.

Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat

Minna Salami kirjoittaa tiedon ja vapautumisen filosofiaa feministisestä afrikkalaisesta näkökulmasta kaikkien ihmisten ja maapallon hyväksi. Hänen uutuuskirjansa Aistien viisaus neuvoo kohti todellisen itsensä löytämistä osana yhteiskunnallista muutosta.

Miia Vistilä, Voima
Kirjailija
Minna Salami

Suomalais-nigerialainen Minna Salami (s. 1978) on syntynyt Suomessa, asunut lapsena Nigeriassa, käynyt koulunsa Ruotsissa ja asuu nykyään Lontoossa. Hän luennoi ja kirjoittaa työkseen, ja hänet tunnetaan suositun feminismiä ja afrikkalaista nykykulttuuria yhdistelevän Ms Afropolitan -sivuston perustajana. Häntä on kutsuttu yhdeksi aikamme tärkeimmistä feministeistä, ja Elle-lehti valitsi hänet äskettäin maailman 12

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515251220

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

Nidottu

Sivumäärä

240

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Minna Salami

Kääntäjä

Sini Linteri

Lukija

Anniina Piiparinen