Siltala osakkaaksi Helsinki Literary Agencyyn

Kustannusosakeyhtiö Siltala tulee omistajaksi Gummeruksen, Teoksen ja Schildts & Söderströmsin rinnalle suomalaisten kirjailijoiden ulkomaanoikeuksia myyvään Helsinki Literary Agencyyn.

Helsinki Literary Agency vahvistuu uudella osakkaalla, kun Kustannusosakeyhtiö Siltala siirtää kirjailijoidensa ulkomaanoikeuksien hoidon agentuuriin. Siirtyviä kirjailijoita ovat mm. Kari Hotakainen, Teemu Keskisarja, Leena Lander, Aki Ollikainen, Hannu Raittila ja Pirkko Saisio.

”Siltalan kirjailijoiden liittyminen joukkoon vahvistaa agentuurin listaa lukuisilla palkituilla ja kunnianhimoisilla kirjailijoilla”, sanoo Helsinki Literary Agencyn hallituksen puheenjohtaja Anna Baijars.

”Kiinnostus suomalaista kirjallisuutta kohtaan kasvaa maailmalla koko ajan. On tärkeää pystyä tarjoamaan ulkomaisille kustantajille mahdollisimman laaja valikoima laatukirjallisuutta.”

Kustannusosakeyhtiö Siltala on vuonna 2008 perustettu laadukkaaseen kauno- ja tietokirjallisuuteen keskittynyt kustantamo, jonka ulkomaisiin nimiin kuuluvat mm. Lena Andersson, Jonathan Franzen, Herman Koch, George Saunders, Patti Smith, Timothy Snyder, Ljudmila Ulitskaja ja David Foster Wallace.

”Viime vuodet ovat näyttäneet, että suomalaisella kirjallisuudella on kaikki mahdollisuudet merkittäväänkin kansainväliseen menestykseen. HLA on nopeasti profiloitunut kiinnostavan ja tärkeän suomalaisen kirjallisuuden agentuurina. Voimien kokoaminen takaa työlle vahvemmat resurssit,” toteaa Siltalan kustantaja Touko Siltala.

 ”Siltalan mukaantulo vahvistaa agentuurin asemaa pelikentällä, jolla ei ole paljon suomalaisia toimijoita”, lisää Helsinki Literary Agencyn toimitusjohtaja Urpu Strellman.

Helsinki Literary Agency on vuonna 2017 toimintansa aloittanut suomalainen kirjallisuusagentuuri. Se edustaa tällä hetkellä noin 60 suomalaista kirjailijaa, muun muassa Selja Ahavaa, Eva Frantzia, Juha Hurmetta, Ulla-Lena Lundbergia, Riikka Peloa, Mikko Rimmistä ja Minna Rytisaloa.