Lukunäyte
Vapauta itsesi turhasta jätteestä

Tiesitkö, että keskivertosuomalainen tuottaa lähes 500 kg kaatopaikkajätettä vuodessa? Vain muutaman vuosikymmenen takainen niukkuus on vaihtunut tilanteeseen, jossa päivittäiset valintamme kuormittavat niin maapalloa kuin ihmisten kukkaroa ja terveyttä kestämättömällä tavalla. Suunta voidaan kuitenkin kääntää jälleen!
 
Zero Waste jäähyväiset jätteille johdattelee lukijan kohti kestävämpää kuluttamista elämänlaadusta tinkimättä. Se tarjoaa katsauksen jätteettömään elämäntyyliin käytännönläheisten vinkkien ja omakohtaisten kokemusten avulla. Oman jätemäärän pienentäminen kotona, keittiössä ja kaupassa voi olla helppoa ja innostavaa.
 
Kuulostaako utopistiselta, paljon vaaditulta? Kaikkea ei tietenkään tarvitse muuttaa kerralla, eikä täysi roskattomuus edes ole mahdollista kaikille. Tärkeintä on muistaa, että pienilläkin muutoksilla kulutustottumuksissa on iso vaikutus siihen, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville.
 

Äänikirja
Sähkökirja
Osta

20.00 €

Oli yllätys että roskien vähentämisestä tuli asia, joka paransi mun terveyttä, taloudellista tilannetta ja antoi enemmän aikaa arkeen, kertoo Otso Sillanaukee.
Anna Pajun haastattelusta Kansan Uutisissa

Kirja avaa kestävämmän kuluttamisen ja ympäristöystävällisempien valintojen mahdollisuuksia monipuolisesti ja kodin huoneesta toiseen edeten. Nollahukka on elämäntapavalinta ja koko elämän mittainen matka, ja yksittäisten ihmisten pienilläkin valinnoilla on merkitystä. Kannattaa lukea.
Cosmasbooks Instagram
 
Lue Otso Sillanaukeen kirja Zero Waste - jäähyväiset jätteille. Se on hyvä, kattava tietopaketti. Siitä löytyy vinkkejä jokaiselle, oli sitten aloittelija tai edistyneempi jätteen välttelijä.
YLE Porin tet-oppilaat