Kohti joulua maagisen pikajunan matkassa

Danja asuu isän, äidin, siskon ja mumminsa kanssa kauniissa kodissa, joka on entinen asemarakennus. Sen ohi kulkee junarata, joka ei enää ole käytössä.
    Mummi on Danjalle rakas, mutta jo kovin vanha, hän tarvitsee Danjan apua ja tuntuu välillä vaipuvan omiin maailmoihinsa.
    Eräänä iltana mummi tuntuu erityisen hajamieliseltä, ja myöhemmin hän on kadonnut huoneestaan. Saman yönä Danja kuulee jotain ja hiipii ulos katsomaan ja totta se on: asemaa lähestyy pikajuna.
    Danja onnistuu pysäyttämään yöjunan, ja siitä alkaa seikkailu. Joka yö juna tulee, ja Danja nousee sen kyytiin. Danja tapaa junassa Konradin, joka etsii pikkuveljeään ja pelkää salaperäistä Marinaa. Pian selviää, että kaikki yöjunan matkustajat ovat kadottaneet jonkun heille rakkaan. He matkustavat asemalta toiselle etsimässä kaivattujaan ja näiden jälkeensä jättämiään esineitä. Lopulta Danja ja Konrad onnistuvat mummin antaman avaimen ja salaperäisen soittorasian avulla taivuttamaan aikaa.
    Löytyvätkö kadonneet rakkaat? Ja kuka on oikeasti kadonnut ja keneltä?
    Taianomainen, huikean jännittävä tarina jakautuu 24 lukuun, ja se sopii erinomaisesti luettavaksi adventin aikaa, luomaan joulun satumaista tunnelmaa.

Osta

5.00 € 26.00 €

Kadonneet ihmiset ovat nimittäin olleet dementian, masennuksen tai muun psyykkisen syyn takia etäisiä omaisilleen. Heidän kaipaamisensa ja etsimisensä Yöjunan asemilta kuvaa kauniisti sitä, ettei läheisyydestä pidä hellittää, vaikka ongelmia olisikin.
Peter Bergtingin kuvitukset edustavat laatusarjakuvan estetiikkaa. Kirja on jämäkästi taitettu silmänilo, joka saa vielä lisäpisteitä kookkaasta ja selkeästä fontista.
Maria Ihonen, Onnimanni

Jo lasten jännärin ensimmäinen lause on ihana: Avainta pitää kääntää kaksi kierrosta. Kuka malttaisi lopettaa lukemisen siihen? 
Kirja on koukuttavasti ja taiten rakennettu: jokainen luku päättyy jännittävästi. Syvemmällä tasolla pohditaan, mitä kaipaus oikeastaan on.
Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti

Karin Erlandsson


Karin Erlandsson

Sininen lanka

Karin Erlandsson

Koti

Karin Erlandsson

Yöjuna

Karin Erlandsson

Kukistaja