Lukunäyte
2010-luvun rakkaustarina rikkoo rajoja

Kun Franka, keski-ikäinen perheenäiti, tapaa itseään yli kymmenen vuotta nuoremman Alvarin, kaikki muuttuu. Alvar on erilainen kaikin mahdollisin tavoin hän on älykkäämpi, hurmaavampi, kiihottavampi ja ymmärtää naista paremmin, näkee hänet niin kuin ei kukaan muu.
Rakkaus on kaikennielevä, huumaava, yhteinen onni kaikkea muuta tärkeämpi.
Mutta rakkaus, joka luo uudeksi, myös rikkoo ja vaatii uhrauksia: miten käy, kun nuorempi mies alkaa toivoa omaa lasta ja omaa perhettä? Onko miehellä oikeus toivoa biologista lasta niin kiihkeästi, että se johtaa koko suhteen uudelleenmäärittelyyn? Voiko rakkaus kestää, jos sen joutuu jakamaan? Voiko vilpitön sydän kestää murtumatta?
 
Marjo Vilkon esikoisromaani tarkastelee analyyttisesti tunteiden syvintä olemusta, romanttisen rakkauden monimuotoisuutta ja ihmissuhteen loputonta virtaavuutta tarkkuudella, jollaista ei ole viime vuosina suomalaisessa kirjallisuudessa juuri nähty.
 

Sähkökirja
Paperikirja

Marjo Vilkon tyyli on tarkkaa ja rehellistä aivan kipuun saakka. Siinä tulee mieleen Duras. Sattuu! Toisaalta esikoisromaaniksi Vilpitön sydän on huikea teos: Äärimmilleen hiottua syväsukellusta suuren rakkauden pohjaimuun niin ilossa kuin tuskassa.
Leena Lumi -blogi
 

Romanttisten tunteiden pilkkominen näin hienoiksi säikeiksi vaatii sivutilaa. Sen tarkasteleminen samanaikaisesti täysillä mukana eläen, ja silti itsensä kuin tunnetilojen ylle nostaen, takaa ainutlaatuisen lukuelämyksen. Mitään vastaavaa en ole aiemmin kokenut. Paitsi ehkä jossain määrin omassa elämässäni. Vilpitön kiitokseni kirjailijalle valtavasta avoimuudesta!
Rakkaudesta kirjoihin -blogi
 

Marjo Vilkon esikoisromaani Vilpitön sydän viiltää analyyttisesti auki ihmisen, tunteet ja rakkauden.
Vilpitön sydän on suurten rakkauskertomusten uusi kiehtova päivitys, se on yhtä aikaa ajassamme kiinni ja ajallemme hyvin vieras raastava ja kunnioittava näkökulma rakkauteen.
Marjaana Roponen, Aamulehti
 

Vilpitön sydän on kaunis ja kipeä kirja rakastamisen vaikeudesta, polyamorian mahdottomuudesta ja mahdollisuudesta. Kirjan näyttämönä ovat Helsinki, Oxford, Sevilla ja Amsterdam. Sahaaminen eri kulttuurien välillä luo romaaniin särmää.
Vilpitön sydän on rehellinen, tässä ajassa kulkeva maailmanluokan teos. Se analysoi ihmissuhteisen monimuotoisuutta, näyttää ja poistaa ennakkoluulojamme. Se osoittaa, että rakkaus naisen ja miehen välillä ei ole ainoastaan kahden juttu, mutta että se voi olla vielä suurempi juttu vilpittömyydessäänkin.
Marjatta Hietaniemi, Keskipohjanmaa
 

Romanttisesta rakkaudesta on harvoin kirjoitettu kirjaa, joka ravitsee tällä tavoin niin sydäntä kuin aivoja.
Me naiset

On romaaneja ja on romaaneja, joilla on elävänä värisevä ja sykkivä sydän. Marjo Vilkon Vilpitön sydän kuuluu näistä jälkimmäisiin, sillä se on niin täynnä elämää, että tuntuu kuin romaanin kertoja istuisi vieressä ja hengittäisi, välillä varoen koskettaisikin.
Vilpitön ihailuni!
Lady Dandy -kulttuuriblogi
 

Marjo Vilkon esikoisromaani perustuu hänen omaan elämäntarinaansa, mutta lopulta se ei ole kirjassa kiinnostavinta. Parasta on tapa, millä hän kuvaa rakastumista, rakkautta ja mustasukkaisuutta.
Maria Tuominen, Kodin Kuvalehti
 

Rakkauden rajat venyvät ja taipuvat. Marjo Vilkon esikoisromaani väläyttää mahdollisuutta tehdä omannäköisiä ratkaisuja.
Romaani on kiinnostava puheenvuoro moniarvoisuuden puolesta.
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat
 

Esikoisromaanissa päähenkilö joutuu pohtimaan, millainen asema hänelle on tarjolla perheessä, jossa puoliso kenties saa lapsen jonkun toisen kanssa.
Raisa Mattila, Kotivinkki

Marjo Vilkko


Marjo Vilkko

Suomi on venäläinen

Marjo Vilkko

Suomi on ruotsalainen