Tyyni valtameri

22,90 

–28%
Alin hinta 30 päivään:
22,90 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,
Arviot

Tyyni valtameri on laatukirjallisuutta parhaimmillaan olematta silti ikävä tai monimutkainen. Jokaisen, joka pohtii parisuhdetta, pettämistä ja sukupolvien välisiä salaisuuksia, kannattaa lukea se. Ja itse asiassa muidenkin.

Tuija, Kirjavinkit

Teos puhuttelee sitä lukijaa, joka kaipaa esteettistä Eurooppaa ja kaukoromantiikkaa, vaikka romaanin maailma on osaksi neuvostoliittolainen, osaksi tätä päivää. Pietari ja Leningrad tuntuvat esteettisesti eurooppalaisilta suurkaupungeilta. Lyyris-modernistinen kieli, yksilöllinen ihmiskuva ja yksityiskohtien esteettinen kuvaus tuovat mieleen Viron ensimmäisen tasavallan ajan, vaikkei siellä ajallisesti liikutakaan.

Ville Hytönen, Helsingin Sanomat

Kolmen  sukupolven naisten elämänvaiheita Virossa kuvaava romaani jättää valoisan jälkimaun kipeistäkin teemoista huolimatta. Vimman, selviytymisen, vihan ja rakkauden täyttämä elämä ei ole helppoa, mutta se on täyteläistä. Salaisuuksien ja valheiden vanavedessä seuraavat myös anteeksianto ja toivo. Lyhyet luvut liikkuvat ajassa ja paikassa. Paitsi romaani, kokonaisuus on myös kaunista historiankirjoitusta ja arjenkuvausta. Erityisesti pidin luonnonkuvauksesta, joka liittyi kaupunkiympäristöön. Metroasemien aukoista, syksyisessä sateessa kiiltelevistä kaduista.

Kodin Kuvalehti  
Kirjailija
Kai Aareleid

Kai Aareleid (s. 1972) on virolainen kirjailija ja kääntäjä. Hän on kotoisin Tartosta ja asuu nykyään pienessä kalastajakylässä Viron pohjoisrannikolla. Aareleid on valmistunut dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta Helsingissä ja kääntäjä-kustannustoimittajaksi Tallinnan yliopistosta. Hän on toiminut kustannustoimittajana ja kirjallisuusagenttina sekä luennoitsijana, aloittelevien kääntäjien mentorina että teatteriopiskelijoiden tuntiopettajana. Nykyisin hän on vapaa kirjoittaja ja emännöi

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515258724

Julkaisuvuosi

2023

Formaatti

E-kirja, Nidottu

Sivumäärä

305

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Kai Aareleid

Kääntäjä

Outi Hytönen