Hiukset ovat naisen kruunu. Entä jos tukka irtoaa?

Maarialla riittää haasteita. Hän on joutunut sairaslomalle rakastamastaan työstä pikkulasten parissa. Ja vaikka hänellä kuinka olisi asennetta, vakava sairaus pelottaa. Samaan aikaan kuolema tulee toisella tavalla kammottavan lähelle. Maarian pomo löytyy kuolleena työpaikalta päiväkoti Punarinnasta.
Järkytyksestä huolimatta pitäisi saada arki sujumaan ja löytää voimaa toipua. Pian ilma on kuitenkin sakeanaan huhuja henkirikoksesta. Kun Maaria huomaa olevansa epäiltyjen joukossa, hän tuskastuu virallisen tutkinnan hitauteen. Hänen on selvitettävä itse kuka on surmatyön takana. Hän ei voi hellittää, sanoi puoliso tai poika mitä hyvänsä tai poliisi.
Tukkasurma on vauhdikas ja monitahoinen dekkari. Jos otsarypyt lukiessa välillä syvenevätkin, kerronnan kepeys takaa niiden taas siliävän. Päättäväinen nainen selviytyy miltei mistä tahansa.

Sähkökirja
Paperikirja

Tukkasurma on pirteä esikoisdekkari, jossa on jotain uutta ja erilaista. En muista ennen lukeneeni päiväkotiin liittyvää dekkaria, puhumattakaan että päähenkilö olisi rintasyöpää sairastava. Silti, kaiken aikaa on yllä toivo, jopa huumoria riittää.
Bloggari: Kini, Kirjavinkit

Sujuvasti kirjoitettu, eläväinen tarina keski-ikäisestä naisesta. Romaani, jossa kuvataan uskottavasti naisten välistä ystävyyttä ja erilaisten parisuhteiden ja perheiden tilanteita.
Irma Heiskanen, Husari
 

Suosittelen Tukkasurmaa hyvän dekkarin ystäville.
Lukutoukan kulttuuriblogi