Lukunäyte
Kansainvälinen jännitysnäytelmä

Kesäkuussa 2015 toimittaja Minna Knus-Galán oli kesälomalla mutta avasi sähköpostinsa. Viestien joukossa oli yksi erityisen kiinnostava. Hei Minna. Tervetuloa uuteen projektiin.
Projekti tultiin sittemmin tuntemaan nimellä Panama-paperit. Sadat toimittajat ympäri maailman uurastivat dokumenttien kanssa kaikessa hiljaisuudessa, kunnes uutisoivat niistä yhtä aikaa huhtikuussa 2016. Panama-paperit paljastivat, miten poliittinen ja taloudellinen eliitti ympäri maailman käyttää veroparatiiseja hyväkseen. Tutkivien journalistien ryhmä, Knus-Galán heidän joukossaan, sai Panama-papereiden tutkimisesta ja uutisoinnista Pulitzer-palkinnon vuonna 2017.
Knus-Galán pääsi ainoana suomalaisena toimittajana käsiksi aineistoon, joka oli valtava, 11,5 miljoonaa dokumenttia, mikä teki siitä maailman suurimman tietovuodon. Teoksessaan Tarkoin varjeltu hän kertoo työstään kansainvälisessä verkostossa ennen ja jälkeen uutisoinnin. Kuin jännitysnäytelmänä etenevä kirja käsittelee tutkivan journalismin merkitystä ja tietovuotojen arvoa. Samalla se avaa sitä, miksi ymmärrys veroparatiiseista on tärkeää meille kaikille.

Sähkökirja
Paperikirja

Knus-Galánilla on kerrottavaan hyvä tarina, ja hän kertoo sen niin, että monessa kohtaa unohtaa lukevansa ammattikirjaa. Siksi Tarkoin varjeltuun kannattaa tarttua myös sen, josta tuntuu, ettei arjen kiireessä saa mitään luettua.
Nina Erho, Journalisti