Lukunäyte
Aikalaisen ABC-kirja

Kolumnisti-käsikirjoittaja Jyrki Lehtolan Suomi 100 osallistuu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin tavalla, jolla siihen ei tarvitsisi osallistua. Suomi 100:ssa Suomen historiaa katsotaan väärästä kulmasta, ja kerrotaan, miten ollaan päästy tähän hetkeen. Suomi 100 on tietosanakirja, jossa pyritään määrittelemään uudelleen Suomen rakennuspuut ja muistamaan, että Suomi on myös se Myllypuroon itsensä unohtanut äiti, joka ei edes huomannut, ettei saanut yhtään kutsua juhlimaan 100-vuotiasta itsenäisyyttä, ja jos olisi saanutkin mulla on parempaakin tekemistä kuin seisoskella jossain tyhmässä salissa.
Suomi 100:ssa peilataan kansakunnan tilaa niin pääministerin kuin menestyskirjailijan näkökulmasta ja etsitään tietä ulos tietämättömyyden loukosta.
Suomi 100 on riemukas, satiirinen ja välillä vakavakin kirja Suomesta virallisten puheiden ja määreiden takaa. Se on kirja Suomesta, jossa elämme, ei Suomesta, jossa haluaisimme elää.

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

29.00 €

Jyrki Lehtola ja historia. Teini ja vanhemmat. Hippi ja talouspolitiikka. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

Matti Apunen, EVA:n johtaja

Lehtolan Suomi 100 on matkaopas maamme nykytodellisuuteen. Samalla se on poliittis-filosofinen manifesti, joka julistaa naurun siunauksellista voimaa.
Sara Heinämaa, akatemiaprofessori, filosofian professori
 

Jyrki Lehtola on voittamaton.
Anu Kantola, Professor, Media and Communication Studies,
University of Helsinki
 

Lehtolan suurin vittuilu on kehu ja kehu suurin vittuilu. Tervettä panoraamapeilausta yhteiskunnasta, joka elää toinen jalka motivaatioluennolla, toinen somevihakuplassa.
Pyhimys
 

Jyrki Lehtolan kirjoitukset  ovat kuvottavia, vastenmielisiä  ja loukkaavia. Vaadin, että Lehtola sanoutuu niistä irti.
Kuukautinen, HS Kuukausiliitteen kolumnisti
 

Onneksi on sentään Lehtola.
Kaarina Hazard
 

Jyrki Lehtolan kirja naurattaa, kiukuttaa ja saa aikaan ilmiön, jossa on käännettävä uusi sivu vaikka on juuri päättänyt lopettaa lukemisen.
Markku Laitinen. Blogi, Kupukallio

Jyrki Lehtola