Download Kuva:
Sara Lehtomaa
Download Kuva:
Sara Lehtomaa
Voiko maailman pelastaa kuluttamalla?

Vastuullisista vaatteista puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta mitä vastuullisuus oikeastaan tarkoittaa? Mistä voi tietää, mikä on oikeasti ekologista ja eettistä? Entä kenen vastuulla on hillitä ilmastokriisiä kiihdyttävää liikakulutusta?

Rakastan ja vihaan vaatteita on vaatealalla pitkään työskennelleen Anniina Nurmen henkilökohtainen tilinteko ja asiantunteva sukellus nykymuotoiseen vaateteollisuuteen.
Teoksessaan hän avaa vaatetuotannon ongelmia ymmärrettävästi ja kaunistelematta sekä pohtii, miten alan rakenteiden pitäisi muuttua, jotta voisimme taas rakastaa vaatteitamme.
Kirja tarjoaa lukijalle eväitä oman vaatesuhteen ja kuluttajuuden kriittiseen tarkasteluun ja auttaa näkemään viherpesun läpi.

Osta

30.00 €

Anniina Nurmi on tehnyt palveluksen meille kaikille, joita vaatebisneksen etiikka mietityttää. Alaa pitkään ja monessa roolissa seurannut Nurmi avaa vaatteiden tuotantoketjun niin perusteellisesti ja kiinnostavasti kuin sen voi avata. Asiantuntijana hän vastaa sellaisiinkin kysymyksiin, joita tavallinen tunikankuluttaja ei tule edes ajatelleeksi. Ja selkeästi! Teos on arvokas ja tyhjentävä opas kaikille vaatteiden rakastajille. 

Riikka Lehtovaara, Kotiliesi

Anniina Nurmi