Mestarillisen kirjoittajan hillitön ja syvältä kouraiseva uutuus

Äiti on kolmannella kolmanneksella. Se romahtaa kohta. Gord on jumissa sen sisällä. Kysyin äidiltä mitä se haluaa synttärilahjaksi, ja äiti sanoi että kylmän IPAn ja loman. Mummi asuu nyt meillä. Sillä on toinen jalka haudassa. Se ei pelkää mitään.

Yhdeksänvuotias Swiv on väliaikaisesti erotettu koulusta. Hän saa mummiltaan, eläväiseltä ja vahvatahtoiselta Elviralta, kotitehtävän kirjoittaa poissa olevalle isälleen kirje, jossa kuvailee elämäänsä: äitiä, joka on viimeisillään raskaana vailla puolisoa, isoäitiä, jonka kunto heikkenee, ja pikkusisarusta, jota Swiv kutsuu Gordiksi. Swiv taas antaa mummille tehtävän kirjoittaa Gordille. Olet pikkuinen olento ja sinun on opittava taistelemaan, tämä kirjoittaa.

Näin lukijalle avautuu tämän hullunkurisen mutta tiiviin torontolaisperheen arki, joka on täynnä rakkautta, tuskaa ja naurua - ja ennen kaikkea hurjaa taistelua saada elää hyvää elämää omilla ehdoillaan. Elvira jos kuka osaa sen, sillä hän on tuntenut kipeästi, mitä maailmassa selviytyminen vaatii. Hän ei ole silti koskaan lakannut pitämästä puoliaan.
 

Paperikirja
Sähkökirja
Osta

32.00 €

Miriam Toews


Miriam Toews

Naiset puhuvat