Naiset puhuvat

5,00 

–84%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Miriam Toewsin romaani Naiset puhuvat (suom. Kaisa Kattelus) on hyvin tiiviisti ja tehokkaasti rajattu. Tapahtumaaika on kokouksen alusta naisten päätökseen asti. Romaani on koskettava ja huokuu alkeellisissa oloissa elävien naisten viisautta. Älköön kukaan aliarvioiko naisten yhteisön voimaa.

Mervi Alatalo, Anna

Tositapahtumista inspiraationsa saanut hurja tarina sijoittuu eristäytyneeseen ja tiukan uskonnolliseen mennoniittayhteisöön, jossa miehet pahoinpitelevät ja käyttävät hyväksi yhteisön naisia. Miriam Toewsin Naiset puhuvat -romaani (S&S) on pöytäkirja siitä, mitä tapahtuu, kun naiset saavat tarpeekseen ja hiljaisuus murtuu. Tarinan mieleenpainuvat päähenkilöt ovat oppimattomia ja alistettuja, mutta eivät raukkoja. Heidän välisensä solidaarisuuden kuvaus on koskettavaa luettavaa.

Annaleena Jalava, Eeva

Tositapahtumiin perustuva järkyttävä ja tärkeä teos on saanut inspiraationsa bolivialaisen mennoniittasiirtokunnan hirmuteoista. Kristillisen siirtokunnan miehet tainnuttivat ja raiskasivat öisin naisia ja lapsia. Fiktiivinen teos kuvaa naisten reaktioita tapahtumiin. Puhutteleva ja ajatuksia herättävä teos.

Joel Karppanen, Oskari Onninen & Tuija Siltamäki, Ylioppilaslehti

Kertakaikkisen kiinnostava ja hieno on tämä tositapahtumien inspiroimana alkunsa saanut romaani suljetun uskonnollisen yhteisön kaltoin kohdelluista naisista. Heidän keskustelunsa siitä, miten koettuun julmuuteen tulisi suhtautua, kuvataan vähäeleisesti ja hyytävästi. Loppu on… no, ehkä sanon vain, että pysäyttävä, jotta en paljasta liikaa. Luen niin paljon, että unohdan monet kirjat pian lukemiseni jälkeen. Tätä en.

Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti

Naiset puhuvat vastaa erittäin hyvin nimeään. Iljettävien rikosten pohjalta on syntynyt verkkaisesti etenevä, lempeä keskustelukirja. Mennoniittayhteisössä itsekin kasvanut Toews piirtää jokaisesta henkilöstään kuvan rehevillä maan sävyillä. Kieli on koruttoman runollista, ja myös suomennokseen välittyy, kuinka minäkertoja haparoi kielten ja kulttuurien välillä. Oppimattomien keskustelijoiden vertauskuvat ovat hienosyisiä ja oikeudentaju viiltävää – samoja hyvän ja pahan, tiedon ja vallan kysymyksiä voisi kuvitella afganistanilaisten naisten pohtivan. Itse kunkin kärsimykset keriytyvät auki keskustelujen myötä, ja loppu on puhdas rakkauden ylistys.

Eeva Lankolainen, Karjalainen
Kirjailija
Miriam Toews

Miriam Toews on kotimaassaan Kanadassa paljon luettu ja palkittu kirjailija. Hän on käyttänyt suosittujen ja hauskojenkin romaaniensa materiaalina omaa elämäänsä ja perhettään, muun muassa mennoniittataustaansa.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515254573

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

232

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Miriam Toews

Kääntäjä

Kaisa Kattelus