Download Kuva:
Marica Rosengård
Piinaavan jännittävä kauhutarina

Autiolla maaseudulla, Vadelmarinteen keuhkoparantolassa, hoidetaan köyhiä kaupunkilaislapsia. Raikkaan ulkoilman uskotaan olevan hyödyksi yskiville lapsille. Stinalle laitos on pikemminkin kuin kartano, mutta hän kaipaa kotiin viiden siskonsa luo, ahtaan makuuhuoneen kerrossänkyyn.
Salaperäinen potilas Ruben auttaa Stinaa sopeutumaan, ja yhdessä he vaeltavat öisin parantolan tyhjillä käytävillä.
Ruben kertoo myös oudosta tulipalosta itäsiivessä. Stina havaitsee, että osastolla on käynnissä jotakin merkillistä lääkärien käytös alkaa kummastuttaa. Pian Stina ymmärtää, että hän on itsekin suuressa vaarassa. 
Osasto 23 on palkitun dekkaristin ensimmäinen lastenromaani. Se palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla 2019. Aiemmin Eva Frantzilta on ilmestynyt suomeksi Anna Glad -rikosromaanisarjan kaksi osaa, Sininen huvila (2017) ja Kahdeksas neito (2018), joka voitti Vuoden Johtolanka -palkinnon 2019.

Eva Frantz (s. 1980) on espoolainen kirjailija ja toimittaja, jonka rikosromaanit ovat saaneet innostuneen vastaanoton.
 

 

Eva Frantz on tullut tutuksi dekkarikirjailijana. Osasto 23 on hänen ensimmäinen lastenkirjansa ja tämä mainio tarina voitti vuonna 2018 Runeberg Junior -kirjallisuuspalkinnon. Onneksi olkoon, erittäin hyvä lastenkirja sai arvoisensa palkinnon.
Kirjasähkökäyrä-blogi

10-vuotias tyttäreni antaa minun vielä lukea iltaisin itselleen, ihanaa. Tämä oli yksi jännittävimmistä jaetuista lukukokemuksista. Nyt ei liikuttu fantasiamaailmassa vaan historiassa, keuhkotautiparantolassa ja nuoren päähenkilön kokemuksissa. Kouluikäisten dekkari yllätti hetkeksi aikuisenkin ja oli kohderyhmän mielestä juuri sillä ihanallamelkein liian pelottavan rajalla.
Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti
 

Eva Frantz


Eva Frantz

Lasta et minulta vie

Eva Frantz

Ruukin salaisuus

Eva Frantz

Yön kuningatar