Lukunäyte
Suomen historian kirjoittamaton luku

Miksi Ester Ståhlberg itki päiväkirjansa lehdille? Mitä tekemistä Gerda Rytillä on Turun tuomiokirkon kellojen kanssa? Miten Ellen Svinhufvud teki jäätelöä Siperiassa? Kuinka suuri oli Sylvi Kekkosen valta? Mikä sai Pentti Arajärven nauramaan valtiovierailulla? 
Vahvat, määrätietoiset ja humaanit presidenttien puolisot ovat saaneet kokea avioliitossaan itsenäisen Suomen vaiheet maan synnystä tämän päivän yhä monimutkaisemmaksi muuttuvaan maailmaan. Jokainen heistä on jättänyt oman peukalonjälkensä historiaan. Joku on katsonut kuolemaa silmästä silmään puolisonsa rinnalla, moni tehnyt uraa uurtavaa työtä lastensuojelun, naisten, mielenterveyden ja kulttuurin hyväksi.
Olet valaissut minun tietäni kertoo näiden naisten ja yhden miehen elämästä. Tunteista, tapahtumista ja teoista, jota poliittinen historiankirjoitus ei juuri valaise, mutta joilla on ollut ja on edelleen suuri merkitys koko kansakunnalle.
 

Osta

5.00 € 36.00 €

Päivi Storgårdin kirja on vetävästi kirjoitettu tiivistelmä yhdestätoista ihmisestä, joilla on ollut tärkeä tehtävä maamme historiassa. /---/ Nämä elämäkerrat olivat nopeaa ja mukavaa luettavaa. Tai ehkä mukava on väärä sana, koska ei näiden sisältö kevyttä ollut. Milloin oli sota, milloin vaikea aviomies, milloin uupumus ja masennus. Jokainen puoliso kuitenkin jatkoi sinnikkäästi vastoinkäymisistä huolimatta ja eikö se ole sitä perisuomalaista sisua jos mikä?
Blogi, Kirjahilla

Olet valaissut minun tietäni on eloisa ja viehättävä teos, jota suosittelen mielelläni.
Blogi, Kirjakaapin kummitus

Kirjaa voi suositella lämpimästi kaikille historiastamme kiinnostuneille. Nämä pienoiselämäkerralliset tekstit ovat periaatteessa varsin kevyttä luettavaa, vaikka ne kätkevät sisälleen myös rankkoja kokemuksia ja syvällisiä pohdintoja. 
Satu Järvinen -blogi


Päivi Storgård

Keinulaudalla