Terävä vapautumisopas miehille

Maskuliinisuus on pohjimmiltaan esitys, johon pojat kasvavat, JJ Bola väittää. Naamiotta purkaa miehekkyydestä kerrottuja historiallisia narratiiveja, kumoaa yleisiä myyttejä ja pohtii samalla miten voisimme pyrkiä kohti uutta, avoimempaa miehisyyttä, joka ei sulkisi ketään ulos.
   Mitä tarkoittaa olla mies? Miten se näkyy elämän eri puolissa rakkaudesta seksiin, politiikkaan, kilpaurheiluun, jengeihin tai mielenterveyteen? Miehuuden uudelleenmäärittelyyn liittyy valtavasti mahdollisuuksia ja siksi käsitettä ja siihen liittyviä vanhoja oletuksia on hyvä purkaa.
   Tiivis, selväsanainen kirja pohtii, kuinka miehuus voisi olla entistä monipuolisempaa ja inklusiivisempaa. Bola havainnollistaa painavaa sanomaansa lyhyillä valaisevilla
esimerkeillä omasta elämästään. Naamiotta sopii kaikille miehille, eivätkä Bolan terävät havainnot vaadi lukijalta sukupuolentutkimuksen opintoja.
 

Osta

24.00 €

JJ Bolan Naamiotta on lyhykäisyydestään huolimatta oikeinkin tärkeä kirja. Sitä voi suositella poikalasten vanhemmille, kasvatusalan ammattilaisille sekä kaikille niille, jotka ovat marinoituneet tympeässä maskuliinisuudessa. Bolan teos on helppolukuinen ja yleispätevä todistus niistä mekanismeista ja malleista, joilla toksista maskuliinisuutta rakennetaan ja patriarkaatin valtaa ylläpidetään.

Juhani Brander, Turun Sanomat

JJ Bola