Vetävä reportaasi nyky-Ranskasta

Emmanuel Macronin valtakauden alkaessa nuori presidentti paistatteli kansansuosiossa, mutta jokin meni nopeasti pieleen. Jo virkakautensa toisena vuonna Macronin ongelmat alkavat kasautua. Vuonna 2019 presidentin suosio on ennätyksellisen matala ja kaduilla kapinoi keltaliivien protestijoukko, jonka tyytymättömyyteen on useita syitä.
Mitä tapahtui ja mistä on kysymys? Onko kyseessä ranskalaisen yhteiskunnan murros, eliittiä kohtaan tunnettu epäluulo, ranskalainen riitely- ja vallankumouskulttuuri vai edustuksellisen demokratian kriisi? Miksi keltaliivien radikalisoituvassa liikkeessä on rasistisia ja väkivaltaisia piirteitä, ja miksi niin monet ranskalaiset tuntuvat hyväksyvän sen?
Annastiina Heikkilä seuraa Macronin tietä poliittisesta uudistajasta ja median lemmikistä Ranskan kaikkien aikojen epäsuosituimmaksi johtajaksi, ja kartoittaa vetävästi ja kiinnostavasti Ranskan poliittista tilannetta, josta on löydettävissä useita yhtymäkohtia myös muiden Euroopan maiden, kuten Suomen, tilanteeseen.
Annastiina Heikkilä (s. 1982) on Pariisissa asuva Yleisradion uutistoimittaja. Heikkilä on työskennellyt Ranskassa vuodesta 2013 ja raportoinut laajasti kulttuurista, taloudesta ja politiikasta, muun muassa Ranskan presidentinvaaleista ja Pariisin terrori-iskuista.
 

Osta

5.00 € 30.00 €

Seuraan eurooppalaisia uutisia sekä kotimaisesta että ulkomaisesta mediasta. Silti Annastiina Heikkilän Miksi Ranska raivoaa? (S&S, 2019) tarjosi minulle lisää sävyjä siihen, mitä ranskalaisessa yhteiskunnassa tapahtuu tässä ajassa. On hienoa, että toimittajat kirjoittavat myös kirjoja seuraamistaan aiheista. Se on tärkeää demokratiatyötä. Ranska on tärkeä maa EU:ssa ja maailmassa. Siksi arvostan sitä, että sen poliittisia tapahtumia taustoittavia kirjoja tehdään myös suomeksi.
Suvi-Anne Siimes, Markkinointa & Mainonta 25.10.2019
 

Annastiina Heikkilä


Annastiina Heikkilä

Bibistä burkiniin