Utelias katsaus kikkelin kulttuurihistoriaan

Mikä saa nuoret pojat piirtelemään pippelinkuvia lumeen? Miten ihmeessä seitsemällä kymmenestä miehestä on lempinimi penikselleen? Mikä saa miehet lähettelemään deittipalveluissa dickpicejä?
Miksi miehet vilauttelevat? pohtii miesten suhdetta sukupuoleensa muun muassa antiikin taiteen, lakikirjan, vaalikampanjoiden ja internetin hämärien nurkkien valossa. Kaiken lähtökohtana on Tinderissä ja muilla deittisivustoilla yleistynyt dickpic, miehen pahaa-aavistamattomalle keskustelukumppanille lähettämä kuva peniksestään juhlakunnossa.
Caroline Hainer kirjoittaa taitavasti ja viihdyttävästi #metoo-liikkeen myötä ajankohtaisesta aiheesta.
 

Sähkökirja
Paperikirja

Miksi miehet vilauttelevat on törkeän hauska paino molemmilla sanoilla kirja, ja vaikkei se ole totinen, se on vakavissaan ja vakavasti tehty.
Miika Viljakainen, Ilta-Sanomat
 

Mitä ihmettä miesten mielissä liikkuu, kun he vetävät housunsa alas, etsivät sopivaa kuvakulmaa, näpsivät otoksia seisokistaan ja lähettävät mielestään parhaan otoksen yllättäen ja pyytämättä potentiaaliselle partnerille? 
Ruotsalaisen Caroline Hainerin juuri suomeksi ilmestyneestä kirjasta Miksi miehet vilauttelevat selviää, että miesten päässä liikkuu tuolla hetkellä aika vähän -- ja se vähäkin tuntuu naisen logiikalla vaikeasti käsitettävältä. 
Susanna Laari, Me naiset