Kaunis lahjakirja Edith Södergranin juhlavuoden kunniaksi

Edith Södergran on sukupolvesta toiseen rakastettu runoilija, jonka runous ei kaipaa esittelyjä. Vähemmän tunnettu hän on valokuvaajana, vaikka jälkeen jäi vaikuttava ja taiteellisestikin merkittävä tuotanto.

Agneta Rahikainen ja Eira Sillanpää ovat laatineet valikoiman Edith Södergranin kiinnostavimmista valokuvista ja yhdistäneet ne runoihin. Mukana runovalikoimassa on moni ikonisimmista ja rakastetuimmista runoista, kuten Päivä viilenee iltaan ja Maa jota ei ole, mutta myös monta vähemmän tunnettua ja jopa aiemmin suomentamatonta runoa runoilijan nuoruusvuosilta. Kokoelma näyttää Edith Södergranin elämän ja tuotannon uudessa, kiehtovassa valossa. Edith Södergranin kuolemasta tulee 2023 kuluneeksi sata vuotta.
 

Osta

20.00 € 28.00 €

Olin innoissani, kun sain sukeltaa silmilläni arvostamani runoilijan elämään. Hänen omakuvansa olivat tarkan tutkiskeluni kohde. Millainen on nainen, joka jo todella nuorena hallitsi sanojen taian niin uskomattomalla tavalla?
Runot soljuvat aina yhtä ihanasti, mutta kuvien kanssa ne muodostavat omanlaisensa tarinan.
Liina Putkonen, Seura
 

Kokoomateoksen kissakuvat hymyilyttävät ja runot elähdyttävät.
Venla Pystynen, Kodin Kuvalehti

Agneta Rahikaisen ja Eira Sillanpään toimittama Maailma on minun yhdistää kuvat ja sanat. Lahjakirja-antologian yläpuolelle sen nostaa laaja esipuhe, jossa käsitellään runoilijaa nimenomaan valokuvaajana ja pohditaan kuvien päämääriä.
Södergrania kiinnosti paitsi arjen tallennus, myös sen estetiikka silloinkin, kun ympärillä riehuivat sairaus, ensimmäinen maailmansota ja Venäjän vallankumous.
Suvi Ahola, Helsingin Sanomat

Agneta Rahikainen


Agneta Rahikainen

Edith Södergran – Elämä

Edith Södergran

Maailma on minun