Lukunäyte
Kriitikoiden ja lukijoiden kiittämä ja ylistämä

Peter on kirjailija ja viisissäkymmenissä. Hänen vaimoaan kutsutaan Seepraksi. Seeprakin on viisissäkymmenissä ja raskaana ja hän rakentaa vaikuttavaa akateemista uraa, mitä Peter saa seurata sivusta. Teini-ikäisiin lapsiinsa Peter törmää silloin tällöin kaupungilla.
Kesällä 1988 Peter oli nuorempi. Kesällä 1988 vanhemmat näyttäytyivät ensi kertaa aikuisina, itsenäisinä ihmisinä, joiden liitossa oli kauneutta mutta myös säröjä. Oliko isä rakastunut johonkuhun toiseen?

Laudatur on romaani aikuisesta miehestä, jonka perhe-elämä ei ole sellaista kuin hän toivoi ja odotti. Se on tarina kumppanuudesta, etäisyydestä sekä ennen kaikkea rakkaudesta ja siitä, miten moneen se muuntuu.
Romaani oli vuoden 2016 Finlandia-ehdokas.

Sähkökirja
Paperikirja

Lopetettuani lukemisen riemastunut olo sen kuin jatkuu ja jatkuu. Harvinaista!
BLOGI: Kirja vieköön!

Minä antauduin tämän romaanin kielen ja kerronnan vietäväksi. Siitä laudatur. Laudatur hiertää, hämmästyttää, hämmentää ja hymähdyttää. Iloitsen, että saan lukea tällaisia romaaneja, joissa piilee riski, jossa ei oteta varman päälle.
BLOGI: Tuijata

Sandström kuljettaa tarinaa oivallisesti, näyttää yksityiskohtia, joista ratkaisu rakentuu. Lukija seuraa henkilöiden kohtaloita mielenkiinnolla ja sympatialla. /---/ Kirja kun on täynnä pohdiskelua elämän tarkoituksesta ja siitä, mikä on tärkeää, miksi kävi niin kuin kävi.
Sanna Jääskeläinen, Satakunnan Viikko

Sandströmin teos on kompositioltaan hallittu ja pukee taitavasti sanoiksi ne epävarmuuden ja melankolian pienet huoneet, joissa me kaikki asustamme.
Juhani Brander, Turun Sanomat

Sandström on kaunokirjallinen kaaosteoreetikko. [--] Vertaisin Peter Sandströmiä Karl Ove Knausgårdiin, jos Jukka Koskelainen ei olisi jo verrannut Valkean kuulaan arviossa.
Myös muodon taju estää vertauksen. Sandströmillä sitä on, Knausgårdilla ei.
Antti Majander, Helsingin Sanomat

Peter Sandströmin Finlandia-ehdokkaaksi yltänyt teos Laudatur on romaanitaidetta parhaimmillaan.
Juhani Brander, Aamulehti

Teksti nostaa hymyn huulille, mutta se myös itkettää - kuin kurkistaisi oman elämänsä sisään: noinhan me tunnemme ja ajattelemme.
Päivi Mattila, Eeva

Peter Sandströmin Laudatur on helmi: kaunis, kuulas, muodoltaan täydellinen ja lämmin ihoa vasten.
Virpi Hämeen-Anttila

Arkea ja absurdismia sekä hikeä ja akateemisuutta sekoittava, verkkaisesti etenevä ja muodoltaan tarkka kerronta alleviivaa Laudaturin laatukirjalllisuuden luontoa.
Risto Löf, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat

Laudatur on taidokas, surumielisellä huumorilla sävytetty romaani, jossa nykyaika heittää uhkaavan varjonsa pienen ihmisen onneen.
Maija Jelkänen, Kaleva

Herkkävaistoinen tyylitaituruus alkaa olla Sandströmin tavaramerkki. Tarkkasilmäistä huumoria miehen elämästä.
Seija Forsström, Kouvolan Sanomat

Arkea ja absurdismia sekä hikeä ja akateemisuutta sekoittava, verkkaisesti etenevä ja muodoltaan tarkka kerronta alleviivaa Laudaturin laatukirjallisuuden luontoa.
Ristö Löf, Karjalainen

Peter Sandström


Peter Sandström

Ison vaaleen viimeinen kesä

Peter Sandström

Rakkaus on kesy eläin

Peter Sandström

Äiti marraskuu

Peter Sandström

Valkea kuulas