Download Kuva:
Marica Rosengård
Tulevaisuuden näkijän hyytävän ajankohtainen uutuus

Heitä omena ilmaan ja pysäytä se lakipisteeseen. Onko se menossa ylös vai tulossa alas? Jos katsot menneeseen, se matkaa ylös. Jos katsot tulevaan, se on jo putoamassa. Ihmiskunnallakin on lakipisteensä ja se on käsillä juuri nyt, tämä piinaava, pysähtynyt hetki ennen pudotusta.

Vuosi 2045. Ekokatastrofi on edennyt ja ympäristöliike radikalisoitumassa. Ruotsissa ekoyhteisö on juuri tehnyt joukkoitsemurhan, mutta Suomessa vaikuttaa vielä rauhalliselta. Kun vaateketjun johtaja kuolee oudossa älylaiteturmassa, poliisi ei osaa epäillä rikosta. Toisaalla epäilykset ovat heränneet. Mediajätti Googlen toimittaja Aaro Kangas saa tehtäväkseen selvitellä Tammilaakson ekoyhteisön mahdollista radikalisoitumista, ja putoaa tietämättään lähelle kunnianhimoisen tuhosuunnitelman ydintä. Selvittelystä tulee pian hyvin henkilökohtaista ja vaarallista.

Scifidekkari Lakipiste sijoittuu aikaan, jona ekokatastrofi ja uusi teknologia ravistelevat todellisuutta tunnistamattomaksi. Mikä on ihmisen paikka maailmassa, jossa koneet tekevät jo lähes kaiken tehokkaammin? Pitäisikö meidän pelätä ja mitä?
 

Osta

7.00 € 30.00 €

Lakipiste on lopulta melko suoraviivainen ja sujuva jännäri. Piia Leinon kirjat tarjoavat aina kiinnostavaa ajattelemisen aihetta. Lähitulevaisuusfiktion maailmanrakennus on jo hänen aiemmissa teoksissaankin ollut vahvaa, ja Lakipisteen tekoälyteema ja ekoyhteisö jatkavat tällä samalla linjalla.

Hannu, Kirjavinkit

Lakipiste on sujuvasti kirjoitettu, vaivatta etenevä romaani, jossa dekkarihenkinen mysteeri yhtyy osin dystopistiseen lähitulevaisuusnäkymään. Kirjailijan ihmiskuvaus toimii mainiosti, sillä Aaron lisäksi myös tarinan muihin hahmoihin on saatu ujutettua kiitettävän paljon luonnetta. Ristiriita vanhakantaista elämää suosivien tammilaaksolaisten ja tolkuttomassa ahneudessa kylpevien superrikkaiden välillä käy kirjasta hienosti esiin.

Toni Jerman, Helsingin Sanomat

Mikä on ihmisen paikka maailmassa, jossa koneet tekevät jo lähes kaiken tehokkaammin? Scifiromaani kuvaa vuoden 2045 Suomea, jossa tekniikka on ottanut vallan ja ekokatastrofiin suhtaudutaan joko piittaamattomasti tai lailliset keinot ylittävällä radikaalilla toiminnalla. Tapahtumat tiivistyvät verkkoyhteydet hylänneeseen ekoyhteisöön, ja mukana on myös dekkarimaisia aineksia. Olipa koukuttava lukukokemus ja hämmentävällä tavalla tunnistettava. Suomen lähitulevaisuuteen sijoittuvan trilogian päätösosan voi mainiosti lukea itsenäisenä romaanina. Se jää vahvasti mieleen.

Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti

Piia Leino


Piia Leino

Aarteidesi aikakirjat

Piia Leino

Taivas

Piia Leino

Yliaika