Runollinen perhesaaga 1950-60-luvun Virosta

Sodanjälkeisessä Tartossa yksinäistä tyttöä ympäröivät menneen elämän rauniot, vanhempiensa arvoitukselliset keskustelut, selittämätön pelko ja salaisuudet. Tyttö kokee sivusta sekä yhteiskunnalliset että henkilökohtaiset mullistukset Stalinin kuolemasta äitinsä ja isänsä avioliiton hajoamiseen. Tärkeät päätökset tehdään kuitenkin jossain muualla, eikä Tiina pysty estämään kumpaakaan suurista tragedioista, jotka tulevat määrittelemään hänen elämäänsä siitä lähtien. Mutta yhtäkään muistoa ei pääse ikuisesti pakoon. Ainakin kerran jokaisen salaisuuden on löydettävä kuulijansa.
 
Korttitalo on intiimi kuvaus sodanjälkeisestä todellisuudesta virolaisessa provinssikaupungissa ja samalla tarkasti kerrottu, kiehtova perhedraama, jossa pienen perheen kohtalo rinnastuu pienen kansan kohtaloon neuvostovallan alla.
 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

19.90 € 32.00 €

Aareleidin teemana on vaikeneminen, hiljaisuudet joihin olemme paenneet niin kauan, että niistä on tullut erottamaton osa meitä itseämme. Virolaiselle kirjallisuudelle tämä on viime vuosikymmenten keskeisiä teemoja. Vuosikymmenet Neuvostoliiton kyljessä pakottivat vaikenemaan monista asioista, niinhän elämä yleensäkin. Ennen pitkää salaisuudet silti nousevat pintaan.
Teema ei ole suomalaisellekaan vieras. Muutokset ja takinkäännöt tapahtuvat niin, että ihminen kantaa kaiken mukanaan, ja jossain se aina näkyy. Muistot häilyvät, horjuvat ja muuttuvat. Tyttärien, kuten Korttitalon Tiinan, osana on yrittää saada sekavasta kerästä jotain otetta.
Ville Hänninen, Parnasso
 

Kai Aareleid