Download Kuva:
Anita Topelius. Privat arkiv
Download Kuva:
Anna Forsström. Arbetararkivet
Download Kuva:
Ines Nyberg. Privat arkiv
Download Kuva:
Josefina Hägg. Privat arkiv
Lukunäyte
Kaivattua naisnäkökulmaa sisällissotaan

Kirjoitan tätä kirjaa, koska haluan tietää enemmän Suomen sisällissodasta. Haluan, että perehdymme paremmin tapahtumiin. Haluan, että keskustelemme siitä, miten se vaikuttaa meihin tänä päivänä. Kirjoitan sinulle, joka olet minun tapaani enimmäkseen kuunnellut esittämättä aktiivisesti kysymyksiä.
 
Anna Lindholm lähestyy kirjeiden, haastattelujen, arkistojen ja omien pohdintojen kautta viittä naista sisällissodan Suomessa: isoisänsä äitiä Ines Nybergiä, joka istui pienten lasten kanssa Snappertunassa kirjoittamassa Vernerilleen, kovia kokenutta Josefina Häggiä samassa kylässä, vakaumuksellista sosialistia Anna Forsströmiä Helsingissä, seurapiirityttö Anita Topeliusta ja ärsyttävää Dagmar Ruinia, joka menestyi kentällä ja tuli myöhemmin Mannerheimin värväämäksi.
 
Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran ruotsiksi 2015, ja se on ollut menestys kohderyhmänsä parissa joka on ennen kaikkea nuorempi historiastaan kiinnostunut sukupolvi. Kirja on sovitettu myös ruotsinkieliseksi musiikkiteatteriksi, jota esitetään Raaseporissa kulttuuritalo Kareliassa talvella 20172018.
 

Paperikirja
Sähkökirja

Empatia on puhuttanut viime aikoina. Sitä voi lähes hengittää sisäänsä tuoreesta sisällissotaa käsittelevästä kirjasta, jossa näkökulma on naisten. Naisten kirjeiden ja tarinoiden kautta syntyy koskettavaa historiankirjoitusta. Kirjailija osoittaa, että sadan vuoden takaiset tapahtumat vaikuttavat meihin edelleenjoka päivä.
ET-lehti
 

Anna Lindholm