Rakastetun kirjailijan romaani yksinäisyydestä

Etsiessään posliinilautasia juhliin vanhempiensa vinttikomerosta Tom löytää vanhan lehtileikkeen erään nuoren miehen, Mikael K:n, selvittämättömästä murhasta. Hän muistaa tapauksen lapsuusvuosiltaan Huddingessa ja päättää alkaa selvittää lisää. Kuka oli Mikael K? Miksi hänet tapettiin? Etsiessään vastauksia Tom kohtaa myös oman menneisyytensä. Ilma joka meitä ympäröi on kertomus vieraudesta, yksinäisyydestä ja kaiken katoavaisuudesta. Ja vuodesta 1991.

Tom Malmquist on runoilija ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa, moninkertaisesti palkittu Joka hetki olemme yhä elossa oli vuoden kirjallinen tapaus kotimaassaan, ja lukijoiden rakastama myös Suomessa. Ilma joka meitä ympäröi on Malmquistin toinen romaani.

Osta

5.00 € 32.00 €

Luolasta löytyi murhattu alaston mies, jonka tarinaa Malmquist alkaa aikuisena selvittää. Samalla aikamatkaaja setvii omia kipujaan, perhesuhteita ja juurettomuutta.
Mari Markkanen, Kodin Kuvalehti

taitavasti rakennettu romaani kertoo yksinäisyydestä, kaipuusta ja muistojen voimasta.
Pertti Avola, Helsingin Sanomat

"Teknisesti Ilma joka meitä ympäröi on taidokas, niin kuin runoilijanakin kunnostautunut kirjailija vain voi sanansa asetella. Ennen kuin teosta alkaa lokeroida ja luoda sille odotuksia, kannattaa kuunnella sen luojaa, millaisen tarinan ja miten hän haluaa sen kertoa. Teoksesta on moneksi."
Mika Kähkönen, Ruumiin kulttuuri

Tom Malmquist


Tom Malmquist

Joka hetki olemme yhä elossa