Hurmaava saturomaani Astrid Lindgrenin hengessä

Miranda matkaa pohjoisen metsäalueelta etelän rannoille sukeltaakseen kevään tullen helmiä kuningattaren hovin tarpeisiin. Hän on helmenkalastajista taitavin ja uskoo löytävänsä myös kaikkien havitteleman, myyttisen Silmäterän. Kerrotaan, että sen, joka löytää Silmäterän, ei tarvitse koskaan enää kaivata mitään.
Mutta miten etsiä arvokasta helmeä, kun vaivoiksi lähtee mukaan Sirkka, höpöttävä pikkutyttö joka ei pysty sukeltamaan helmiä nostattamatta merenpohjasta hiekkaa?
Helmenkalastaja on klassinen ja jännittävä saturomaani taianomaisesta mutta todentuntuisesta maailmasta, jossa helmet laulavat merenpohjan rauhassa ja ruusuhai vaanii kiven takana. Se on kirja kaipuusta, ystävyydestä ja siitä, mikä elämässä on tärkeää.

Kirja palkittiin Runeberg Junior -palkinnolla vuonna 2018. Kirja on Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2018. Helmenkalastaja voitti Schildts & Söderströmsin lastenromaanikilpailun vuonna 2016.
 

Osta

7.00 € 26.00 €

Erlandssonin lastenkirja on seikkailun ohella selkeä kasvu- ja kehityskertomus sellaisin eettismoraalisin painotuksin, että lapsilukija/kuulijakin ymmärtää sanoman. Helmenkalastajalla on mahdollisuus nousta klassikoksi. Ei olekaan ihme että se voitti Runeberg Junior kirjallisuuspalkinnon.
Niklas Bengtsson, Portti
 

Kirja on kuin uutta Astrid Lindgreniä, ja sen sanoma on syvällinen. Helmenkalastaja uhraa koko elämänsä helmen etsimiseen, mutta huomaa, ettei tärkeintä olekaan helmi. Parasta on ystävyys ja rakkaus, se, mitä sinulla on tässä ja nyt. Palkittu kirja on todella mukaansa tempaava ja lapsen ja aikuisen mieltä avartava. Sarjan toinen osa Linnunkesyttäjä ilmestyi tänä vuonna.
Paula Saranen, Opettaja-lehti

 

Helmenkalastaja Mirandan ja pikkutyttö Sirkan ystävyydestä ja rohkeudesta kertova tarina saa pohtimaan, mikä lopulta tekee meidät onnelliseksi. Kirjojen ahmimiseen oppinutta jälkikasvua ilahduttanee, että neliosaisen fantasiasarjan toinenkin osa, Linnunkesyttäjä, on jo ilmestynyt.
Kippari-lehti
 

Karin Erlandssonin kirja Helmenkalastaja on lumoava kertomus kaipuusta ja ylpeydestä, mutta ennen kaikkea se on tarina ystävyydestä, valinnoista ja siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Kirja on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta myös aikuiset lukijat nauttivat sen kauniista ja soljuvasta kielestä sekä kerronnasta.

Maiju Päivärinta, Koillissanomat

Karin Erlandsson


Karin Erlandsson

Sininen lanka

Karin Erlandsson

Koti

Karin Erlandsson

Yöjuna

Karin Erlandsson & Peter Bergting

Yöjuna

Karin Erlandsson

Kukistaja