Elämä elämältä

20,00 

Alin hinta 30 päivään:
20,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

 Montaa kertaa vuodessa en heittäydy näin lumoavan kirjan vietäväksi.

Tuija Takala, Bloggen Tuijata-Kulttuuripohdintojaohdintoja

Suomalaiset kirjabloggaajat valitsivat vuoden 2014 käännetyn kirjallisuuden parhaimmiston internetäänestyksellä 26.1.2014. Blogistanian Globalia –palkinnon voitti Kate Atkinsonin teos Elämä elämältä  ”Taidokkaan ajankuvauksen ja hurmaavan Lontoon ohella romaanin parasta antia ovat sen mainiosti rakennetut henkilöhahmot sekä erityisesti sen tyypillisesti englantilaisittain kuivakka ja älykäs huumori. Atkinson on erinomainen kertoja, teksti on älykästä ja elävää, se koskettaa monella tavalla. Yhden sivun aikana on mahdollista hymyillä lämpimästi jonkin henkilöhahmon nasevasti kirjoitetuille vuorosanoille, ja toisaalta liikuttua kyyneliin asti. Se, että teksti herättää lukijassa niin voimakkaita ja myötäeläviä reaktioita, on mielestäni erinomaisen kirjan merkki.” P.S. Rakastan kirjoja ”Elämä elämältä on siis yksi niitä kirjoja, jonka toivoisin mahdollisimman monen löytävän (Google-osumista päätellen kauhean moni ainakaan median edustajista ei ole löytänyt), mutta joka toisaalta tuntuu hyvin paljon omaltani ja jotenkin varjeltavalta. Lukekaa tämä nyt kuitenkin, löytäkää sama kuin minä, ja nauttikaa. Jos etsitte kesään sopivaa, paksua mutta sujuvalukuista, hauskaa mutta älykästä herkkupalaa, tässä teille on sellainen.” Kirjava kammari

Kate Atkinson on kirjoittanut täyteläisen romaanin, joka alkaa vain alkaakseen uudelleen erilaisena versiona. Herkulliset yksityiskohdat ja niiden variaatiot täydentävät taidokasta kokonaisuutta. Lukija voi vain ihmetellä kuinka syvästi voi eläytyä tarinaan, joka ei etene tavanomaisen romaanin tapaan.

Terttu Uusimaa, DekkariNetti

Atkinson on luonut koskettavan, traagisen ja filosofisenkin kertomuksen yhden naisen lukuisista eri kohtaloista sotaisalla 1900-luvulla. Kunnianhimoista ja kaunista kaunokirjallisuutta.

Esa Töykkälä, Aamuset

En muista milloin olisin ollut kirjasta yhtä lumoutunut kuin Atkinsonin uudesta romaanista.

Mari Paalosalo-Jussinmäki, Kodin Kuvalehti

 

 

Luin kirjan, jonka vaikutelmat säilyvät tavallista pidempään. Kaunokirjallisen Elämä elämältä -romaanin on kirjoittanut Kate Atkinson, yksi Englannin tämän ajan suosituimmista kirjailijoista. Entuudestaan olen lukenut pari hänen ansiokasta rikosromaaniaan. Tämä teos on uusi ja erittäin onnistunut aluevaltaus hänen kirjailijanurallaan, ja se on saanut ansaitusti ylistystä ympäri maailman.

Bloggare: Mervi Melasniemi, Umami

"Voi, mikä kirja. Tiesin heti tämän romaanin aloitettuani, että nyt ollaan huippuuden äärellä, mutta koska tiesin myös, että kirjassa on omat erikoisuutensa, mietin katoaako muu viehätys lopulta niiden alle.
No, ei kadonnut." 
Kirjailija
Kate Atkinson

Kate Atkinson syntyi Yorkissa, Pohjois-Englannissa, ja asuu nyt Edinburghissa. Hänen esikoisromaaninsa Museon kulisseissa voitti arvostetun Whitbread-palkinnon. Kirjoitettuaan vielä kaksi romaania, näytelmiä ja novelleja, alkoi Atkinson työstää kirjaa henkilöistä, joiden historiaan liittyi selvittämätön rikos, joka ei jätä näitä ihmisiä rauhaan. Pian hän tajusi, että jotta rikokset voisivat selvitä, tarvittiin henkilö niitä

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515233813

Julkaisuvuosi

2014

Formaatti

E-kirja

Sivumäärä

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Kate Atkinson

Kääntäjä

Kaisa Kattelus