Huimaava sukellus muistojen rikkaaseen kudokseen

Kaikki olisi ehkä mennyt toisin, jollen olisi pudonnut ensimmäisenä juuri siihen muistoon. Olen myöhemmin päätellyt tuon veneretken tapahtuneen vuonna 1984. Hän ei ollut tuolloin enää aivan nuori, jos ei vielä vanhakaan, 34­-vuotias, 38 vuoden päässä kuolemastaan.

2020-luvulla toiveikkaat antavat jäädyttää kehonsa odottamaan aikaa, jolloin heidän sairautensa voidaan parantaa. Sata vuotta myöhemmin kuolema on yhä voittamaton, mutta kryoniikkayritys on keksinyt pakastetuille muuta käyttöä. Valittujen miljonäärien muistot on saatu ladattua koneille historioitsijoiden, elostelijoiden ja aarteenmetsästäjien koettaviksi.

Oulan helppo ja virtaviivainen arki turvallisessa kevytyhteisössä tuntuu tyhjältä, mutta unelmien toteuttaminen vaatii 2100-luvullakin rahaa. Oula saa vihjeen pieneen kotikaupunkiinsa kätketystä aarteesta, ja mielikone tarjoaa pääsyn sen jäljille. Seikkaillessaan iloluontoisen miljonäärin muistoissa hän löytää kuitenkin jotain, mikä yllättää hänet täysin.

Aarteidesi aikakirjat on vetävä lukuromaani, joka kasvaa uljaaksi ylistykseksi elämänilolle ja ihmismielen itseisarvoiselle kauneudelle.
 

Osta

30.00 €

Aarteidesi aikakirjat on monitasoinen romaani, joka herättää ajatuksia ja pistää mielen hyrräämään. Sen teemat osuvat täydellisesti tämän päivän todellisuuteen, jossa elämäntapamme kestämättömyyttä korostavat niin resurssipula, energiariippuvuus, luontokato, eläinten sukupuuttoaallot kuin ilmastonmuutoksen lukuisat seurauksetkin. Ihmiskunta nöyrtyy lajiksi lajien joukkoon.

Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

 

Tuntuu kuin silmien edessä vilisisi dokumentti tulevaisuudesta: halausterapiaa, tekoälyn sekoittamia cocktaileja, tulostettua ruokaa! Juonenkäänteet koukuttavat, ja lukuseikkailu on samalla filosofinen kommentaari minuuden ja ihmisyyden saloihin.
Kaisa-Elina Rinkinen, ET
 

Kirja ei suinkaan ole synkkä vaan itse asiassa siinä on monia hykerryttäviä viittauksia muutoksiin, joita 2100-lukua ennen on tapahtunut. Ajalla leikkiminen on aina kiehtovaa, etenkin kun se tehdään näin hyvin kuin nyt.
Johanna Suominen, Savon Sanomat

Piia Leino on onnistunut aiemmin koukuttamaan minut lähitulevaisuuteen sijoittuvilla fiktioillaan Taivas ja Yliaika. Aarteidesi aikakirjat sijoittuu vuoteen 2122, jolloin ihmisten on mahdollista louhia meidän aikanamme jäädytettyjen henkilöiden muistoja ja siten löytää heidän piilottamiaan aarteita. Kirja kuvaa ovelasti, millaisena tämänhetkinen elämäntapamme saattaa näyttäytyä sadan vuoden päästä. Samalla se pohtii kiehtovasti ihmisen kuolemattomuushaaveita, teknologian ja tekoälyn mahdollisuuksia ja uhkia sekä sitä, mitä ihminen pohjimmiltaa kaipaa ja tarvitsee.
Turun Sanomat

Piia Leino


Piia Leino

Lakipiste

Piia Leino

Taivas

Piia Leino

Yliaika