Lakipiste

10,00 

–67%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Lakipiste on lopulta melko suoraviivainen ja sujuva jännäri. Piia Leinon kirjat tarjoavat aina kiinnostavaa ajattelemisen aihetta. Lähitulevaisuusfiktion maailmanrakennus on jo hänen aiemmissa teoksissaankin ollut vahvaa, ja Lakipisteen tekoälyteema ja ekoyhteisö jatkavat tällä samalla linjalla.

Hannu, Kirjavinkit

Lakipiste on sujuvasti kirjoitettu, vaivatta etenevä romaani, jossa dekkarihenkinen mysteeri yhtyy osin dystopistiseen lähitulevaisuusnäkymään. Kirjailijan ihmiskuvaus toimii mainiosti, sillä Aaron lisäksi myös tarinan muihin hahmoihin on saatu ujutettua kiitettävän paljon luonnetta. Ristiriita vanhakantaista elämää suosivien tammilaaksolaisten ja tolkuttomassa ahneudessa kylpevien superrikkaiden välillä käy kirjasta hienosti esiin.

Toni Jerman, Helsingin Sanomat

Mikä on ihmisen paikka maailmassa, jossa koneet tekevät jo lähes kaiken tehokkaammin. Scifiromaani kuvaa vuoden 2045 Suomea, jossa tekniikka on ottanut vallan ja ekokatastrofiin suhtaudutaan joko piittaamattomasti tai lailliset keinot ylittävällä radikaalilla toiminnalla. Tapahtumat tiivistyvät verkkoyhteydet hylänneeseen ekoyhteisöön, ja mukana on myös dekkarimaisia aineksia. Olipa koukuttava lukukokemus – ja hämmentävällä tavalla tunnistettava. Suomen lähitulevaisuuteen sijoittuvan trilogian päätösosan voi mainiosti lukea itsenäisenä romaanina. Se jää vahvasti mieleen.

Anna Pihlajaniemi, Kodin kuvalehti
Kirjailija
Piia Leino

Piia Leino (s. 1977) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja kirjoittamisen opettaja. Hän pohtii kirjoissaan tulevaisuuden kehityssuuntia ja ihmisen paikkaa ajassa, jossa koneet tekevät yhä useammat asiat tehokkaammin. Leinon romaani Taivas on voittanut muun muassa EU:n kirjallisuuspalkinnon ja Helmet-kirjallisuuspalkinnon ja hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty 13 maahan.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515253903

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

238

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Piia Leino

Lukija

Jussi Puhakka