Miikka Järvinen

Miikka Järvinen on helsinkiläinen toimittaja, valokuvaaja ja tietokirjailija. Journalistina Järvinen on erikoistunut luontoon, ympäristökysymyksiin, tieteeseen ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Toimittajan vainu on vienyt hänet tarinoiden perässä kirkon penkiltä koirapuistoon, slummikoulusta miinakentälle ja viidakosta julkkiskokin keittiöön. 
Esikoisteos, puolisonsa Maija Kosken kanssa kirjoitettu Apukokin keittokirja (2010) esitteli ainutlaatuisen metodin, joka opastaa pienten lasten vanhemmat laittamaan ruokaa yhdessä jälkikasvunsa kanssa. Kiittävät arvostelut saaneesta teoksesta on otettu Suomessa kolme painosta ja sen käännösoikeudet on myyty Italiaan, jossa teos ilmestyy keväällä 2015. 
Pariskunnan toinen yhteinen keittokirja Apukokki maailmalla ilmestyy Schildts & Söderströmsin kustantamana maaliskuussa 2015. Teos on sekä keittokirja että kertomus nelihenkisen perheen vuoden mittaisesta ruokamatkasta Kaliforniaan. Amerikkalaisessa kulttuurien sulatusuunissa maistuu ja tuoksuu koko maailma, ja niin myös tulevassa keittokirjassa. 
Miikka Järvinen

Kuva: Maija Koski Lataa painokelpoinen kuva

Apukokki maailmalla