Miikka Pörsti

Anne Vasko

Gorilla

10,00 

–58%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Gorilla on kuvakirja, joka pitäisi lukea kaikille lapsille. Se on kirja kiusaamisesta, siitä kuinka joku joutuu kiusaamisen kohteeksi ja kuinka joku kiusaa. Se kertoo myös siitä, kuinka kiusaaja saattaa murtaa kiusattua pala palalta niin kauan, että kiusattu lopulta menee ihan oikeasti rikki. Poikkeuksellisen moninäkökulmainen kirja ei kuitenkaan rajoitu yksin kiusatun tunteiden purkamiseen, vaan kertoo myös siitä, kuinka joskus käy toisin päin, rikki meneekin kiusaaja itse. Lisäksi kirja ottaa esiin anteeksiannon, sillä tunnetusti kiusaajallakin on paha olla. Miikka Pörstin teksti ja Anne Vaskon kuvitus pelaavat hyvin yhteen.

Kaisa Sutela, Onnimanni

Omaperäinen ja liikuttava kuvakirja kertoo myös viisaasti ystävyyden tärkeydestä. Kirjan värikäs ja puhutteleva kuvitus on Anne Vaskon käsialaa. Gorilla on kirja, joka kestää mainiosti useamman katselu- ja lukukerran. Kirja sopii mielestäni hyvin sekä koteihin että varhaiskasvatukseen tunnetaitojen opettelun tueksi.  kirjatkertovat.blogspot.

com 

Kirja kertoo oivaltavasti kiusaamisesta ja ystävyydestä. Kirja kertoo myös siitä, että erilaisten tunteiden kanssa voi pärjätä, eikä herkkyyttä tarvitse piilottaa. Anne Vaskon värikäs ja liioitteleva kuvitus on mainio. Kiusaajan kuvaaminen isona gorillana auttaa lasta eläytymään siihen, miltä kiusaaminen tuntuu. Einon putoilevat palat naurattavat ja herättävät kysymyksiä. Gorilla on mainio ja liikuttava kirja ääneen luettavaksi ja vuorovaikutuksen herättäjäksi.

  Sanna Haakana, Uusi Rovaniemi

Tunteista ja ystävyydestä ei todellakaan puhuta tässä kirjassa alleviivaten ja opettaen, vaan kaikki on vähän hyrskyn myrskyn ja hassusti. Tunteita ei piilotella, vaan niitä liioitellaan hauskalla tavalla. Kolmivuotias yleisöni nauraa lähinnä sille, kun nenä tippuu tai gorillaa kutitetaan, mutta pinnan alla kulkee tärkeitäkin teemoja tunnetaidoista ja ystävyydestä. Eri lukukerroilla tulee pysähdyttyä hetkeksi juttelemaan aiheista lapsen kanssa. Näin kirjat ovat pienimmille ehkä juuri parhaimmillaan. Kuvituksen on loihtinut taiteilija ja kuvittaja Anne Vasko, jonka värikäs, omannäköinen tyyli on tuttu muun muassa Mur-kirjasarjasta.

Aura Pilkama, Maaseudun Tulevaisuus

Tulkintani mukaan tällaisen Pörstin sanallisen ja Vaskon visuaalisen liioittelun kautta avataan kirjan ääneen lukua kuuntelevan lapsen kielenkannat ja mahdolliset omat tunnelukot: lapsi kokee suorastaan velvollisuudekseen kommentoida kuvakirjan överiä kuvausta.   Gorilla on kokoaan isompi helmikirja nimenomaan vuorovaikutteiseen kuvakirjan työstämiseen pienryhmissä. Sitä voi lukea moneen kertaan, aina vähän uusista kulmista. Kuvat ja tarina eivät tyhjene kertalukemalta ja -katsomalta.

Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly
Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515250476

Julkaisuvuosi

2020

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

32

Äänen kesto

Ikäryhmä

3-6

Kirjailija

Miikka Pörsti

Kuvittaja

Anne Vasko