Anssi Hurme

Anssi Hurme

Maija Hurme

Maija Hurme

Varjostajat

5,00 

–77%
Alin hinta 30 päivään:
5,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Helsinkiläinen kirjailija- ja kuvittajapariskunta on tehnyt yhdessä kolme lastenkirjaa. Niistä uusin, Tulenkantaja-ehdokas Varjostajat, kertoo yksinhuoltajaisästä ja hänen pienestä tyttärestään. Heidän luo muuttaa kutsumaton vieras, joka alkaa varjostaa kaikkea. Sen kanssa pitää opetella tulemaan toimeen, ehkä jopa ystävystyä, jotta sen voi lopulta vapauttaa tuuleen. Varjostajat kuvaa peruuttamattoman menetyksen kokemista hillityillä väreillä, kaikkea auki kirjoittamatta.

Esittelyt Aamulehden vuoden 2019 Tulenkantaja-palkintoehdokkaista

Kuvakirja on lastenkirjallisuuden nykylajeista kenties vaativin, koska siinä pyritään tasapuoliseen ilmaisuun kahden taidemuodon, kuvan ja sanan, välillä. Maija ja Anssi Hurmeen uusi kuvakirja Varjostajat on harmaan-vihreästä, mattapintaisesta väriskaalastaan huolimatta kevään kotimaisen kuvakirjatarjonnan valopilkku.

Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly-blogi

Tunnelmallisesti kuvitettu Varjostajat kertoo lapsen päälle heittäytyneen surun ja huolen varjosta lempeällä tavalla, mutta sumein värein. Kun äiti on poissa, lapsen seuraksi ilmestyy varjostaja, jonka sateenvarjon alla on aina vielä hiukan harmaampaa. Hän keksii keinon, jolla varjostajat toimitetaan tiehensä. Taika Dahlbom, Helsingin Sanomat  

Lapsi on kaksin isänsä kanssa, ja molemmat kaipaavat äitiä. Pikku hiljaa hahmo tulee tutuksi ja lopulta lapsi oppii päästämään siitä irti. Maija ja Anssi Hurmeen kirja on tyylikäs ja lohdullinen.

Elina Venesmäki, Suomen kuvalehti

Salaperäisessä tarinassa lasta varjostaa joku. Se ei häivy kintereiltä vaikka mitä tekisi. Onko sen nimi Suru, Huoli vai Ikävä. Outo hahmo muuttuu vähitellen lempeäksi, eikä se enää tunnu ikävältä.

Kaksplus
Kuvittaja
Maija Hurme

Maija Hurme (s. 1976) on lastenkirjakuvittaja. Hän on opiskellut journalismia ja historiaa Helsingissä. Lastenkirjojen lisäksi hän kuvittaa oppikirjoja ja tekee grafiikkaa Ylelle. Hänen kuvittamansa kirjat Lepakkopoika (S&S 2014) ja Onnenkuplia (S&S 2015) ovat olleet Arvid Lydecken -ehdokkaita, ja Lasten oma vuosikirja (Lasten keskus, 2015) sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2015. Hänen kuvittamiaan

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515244291

Julkaisuvuosi

2018

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

36

Äänen kesto

Ikäryhmä

3-6

Kirjailija

Anssi Hurme

Kuvittaja

Maija Hurme