Lukunäyte

Erik Schroder kirjoittaa tutkintavankeudesta kirjettä entiselle puolisolleen Lauralle. Hän yrittää selittää, miksi selityksittä otti ja lähti yhdeksänvuotiaan tyttärensä Meadown kanssa päämäärättömälle autoretkelle, jonka seurauksena hänet on etsintäkuulutettu useissa eri osavaltioissa. Mihin he päätyivät, mitä he tekivät? Oliko se kidnappaus, kuten poliisi asian näkee, vai oliko teko rakkauden ja pakon sanelema, kuten Eric ajattelee? Ja miksi Laura on kaikki nämä vuodet luullut olleensa naimisissa amerikkalaisen Eric Kennedyn, eikä Itä-Saksasta paenneen Erik Schroderin kanssa?  
Schroderin selittelevästä kirjeestä kasvaa vähä vähältä apologia, elämänmittaisen valheen myöntävä anteeksipyyntö ja sydänjuuria myöten ravisteleva tunnustus. Romaani on eleginen tarina rakkaudesta, eroamisesta ja erossaolon kivusta, valheista ja niille rakentuneesta minuudesta. Mitä jää jäljelle, kun petos on paljastunut? Mikä on kaiken jälkeen totta?  

Sähkökirja
Paperikirja

Amity Gaigen ylistetty romaani Schroder on pakahduttava tarina identiteetistä, valheesta ja rakkaudesta.

Hannele Salminen,  Amusa Kulttuuritori

Kiintoisat kysymyksenasettelut siitä, mihin ihminen identiteettinsä sitoo ja elämänsä kiinnittää, todistavat että Amity Gaige kyllä hallitsee moniulotteiset teemat.
Tero Vainio, Kaleva