Peloton keskustelunavaus

Imaami Sherin Khankan ei pelkää. Hän luottaa järkeensä ja uskoonsa.
Elokuussa 2016 Khankan avasi Mariam-moskeijan, Euroopan ensimmäisen vain naisille tarkoitetun moskeijan Kööpenhaminaan. Khankan haastaa vanhoillisen diskurssin ja toisaalta alati lisääntyvän islamofobian levittäessään edistyksellistä, suvaitsevaista Koraanin tulkintaa.
 
Kirjassaan Sherin Khankan kertoo tarinansa ja pohtii nykyaikaisen naisen roolia islamilaisessa uskonyhteisössä ja yhteiskunnassa. Lukuisat esiintymiset ja kansainvälisissä lehdissä julkaistut artikkelit ovat tehneet hänestä islamilaisessa maailmassa varsin epäsuositun hahmon. Hän on joutunut kokemaan uhkailua, pilkkaa, vaaroja ja elämään pelossa, ja toisaalta saanut voimaa yhteisönsä ja perheensä tuesta.
 
Nainen on islamin tulevaisuus on ainutlaatuinen teos rohkeasta naisesta, joka kutsuu kaikkia maailman muslimeja lempeään vallankumoukseen.
 

Sähkökirja
Paperikirja

Sherin Khankanin omaelämäkerrallinen teos on uskontopoliittinen pamfletti ääripäitä vastaan.
Taika Dahlbom, Helsingin Sanomat
 

Khankan onkin sitä mieltä, että asiat pysyvät ennallaan niin kauan, kunnes joku tulee ja tekee jotakin. Juuri siksi feminismiä tarvitaan islamissa, Khankanin uskoo. Se tuo esille tietoa ja käytäntöjä, jotka ovat jääneet varjoon.
Ida Roivanen, Satakunnan Kansa
 

Kirjassaan Nainen on islamin tulevaisuus Khankan nostaa esiin Koraanin jakeita eli suuria, jotka ovat naisia sortavia, jos ne niin tulkitaan. Khankan kuitenkin ajaa suurien uudelleen tulkintaa keskittyen sukupuolten väliseen tasa-arvoon, kuten osa kristityistä on tehnyt Raamatun kanssa.
STT, Helsinki
 

Tanskalainen naisimaami ja naisille suunnatun moskeijan perustaja Sherin Khankan, jonka äidinpuoleiset juuret ovat Suomessa ja isänpuoleiset Syyriassa, korostaa omaeläkerrallisessa kirjassaan Nainen on islamin tulevaisuus nuorten naisten merkitystä modernin islamin airuina.
Muslimifeministinen liike, johon hän kuuluu, taistelee sekä islamofobiaa että islamin patriarkaalisia rakenteita vastaan ja solmii siltoja yli uskonto- ja kulttuurirajojen
Helena Oikarinen, Kansan Uutiset
 

Sherin Khankan