Lukunäyte
Kuka saa päättää, mikä tarina on totta?

Siljan barbileikissä Tähkäpää on saanut happoa kasvoilleen. Pikkuveli, joka ei syntynytkään, puhuu Santulle jukurttipurkkipuhelimessa. Isä katoaa omille teilleen, jättää lapset yksin vaikka äiti on yötöissä ja sairaalassa sitten, kun ei enää jaksa. Mummi toivoo että ukki jo kuolisi, kun se oma elämä on jäänyt elämättä, ja kokee ihmeen rypyttäessään riisipiirakoita.
Romaanin moniääninen tekstikudelma rakentuu yhden perheen tarinoiden katkelmista ja kirkkaista välähdyksistä. Kokonaisuus hengittää kertomisen tahtiin. Ukonilman painostavuus kasvaa kohti lopun purkausta, myrsky nousee lupauksena vapaudesta.
Omaääninen esikoisromaani kertoo omaksi itsekseen kasvamisesta ja pelon ylittämisestä, ihmisistä jotka eivät kohtaa ja siitä, miten tyhjän voi kertoa täyteen rakkautta.
Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas 2017.

 

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

5.00 € 29.00 €

Annastina Stormin esikoisromaani liikuttaa ja valloittaa. Harvoin sääli, surumieli, ilo ja hyvä olo läikkyvät mielessä yhtä aikaa niin kuin Annastina Stormin äärella.
Kirjareppu-blogi

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on hyvin omaääninen, originelli ja riipaisevan kaunis tarina lapsuudesta, kun isä on käärme olohuoneessa ja äiti varoo astumasta käärmeen hännälle tai edes varjolle. /---/ Löydän pieniä yhtymäkohtia omaan lapsuuteeni, ja vaikka ne ovat niinkin mitättömiä kuin vesipisaroiden kilpa auton ikkunassa, tunnen kuinka sanat ovat kirjoitettu juuri niin, että minä katsoisin niitä tarkkaan.
Aina joku kesken -blogi
 

Stormin debyytti ei teemastaan huolimatta ole läpeensä ahdistava, vaan myös lohdullinen ja toivoa antava. Tummien sävyjen keskellä on aina kepeämpiä hetkiä, esimerkiksi lasten barbi- ja dinoleikeissä. 
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

Kirkkaalla kielellään, universaalilla tematiikallaan, rytmin hallinnallaan tämän kosolti samaistumispintaa tarjoavan romaanin soisin päätyvän mahdollisimman monen käsiin. 
Anni Valtonen, Helsingin Sanomat

Vaikka henkilömäärä on isohko ja kirja pienehkö, Stormin on onnistunut rakentaa hahmoistaan kokonaisia ihmisiä. Ristiriitaisia, lähtökohtiensa ja kokemustensa summia.
Noora Vaarala, Aamulehti

Tämä on hieno romaani, itkusta ja kivusta huolimatta valossaan säkenöivä.
Helmi Kekkonen, Sivulauseita-blogi

Me täytytään valosta on vaikuttava esikoisteos. (--) Erilaiset kerronnan lajit on yhdistelty kokonaisuuteen toimivasti, ja tyyli pysyy vahvana ja johdonmukaisena läpi kirjan.
Tuomas Aitonurmi, Tekstiluola-blogi

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta on hyvin omaääninen, originelli ja riipaisevan kaunis tarina lapsuudesta, kun isä on käärme olohuoneessa ja äiti varoo astumasta käärmeen hännälle tai edes varjolle.
Aina joku kesken -blogi

Annastiina Stormin esikoisteos on yksi vuoden kiinnostavimpia kotimaisia uutuuksia.
Mitä luimme kerran -blogi

Luin kirjan kolmessa päivässä, vaikka samaan aikaan tein työtunteja lähes vuorokauden ympäri. Tätä oli hankala jättää käsistä, halusin nähdä, onko tarinassa minkälainen loppu. Kirja kertoo yhden ydinperheen tapahtumista episodimaisesti, pieninä ja lyhyinä katkelmina vuorotellen eri kertojien äänellä. Aina ei ole varmuutta, kenen äänellä tarinaa viedään eteenpäin, mutta vahvasti se silti liikkuu eteenpäin. Storm on upottanut tarinaan monia eri elementtejä: perheväkivaltaa, masentuneisuutta, sinkkuutta, pettymystä elämään, sairautta mutta myös iloa. 

 Olenkin erittäin iloinen, että tämä kirja kilpailee HS:n vuoden 2017 esikoiskirjapalkinnosta! Lukekaa tämä! 

Yksi pieni lukupäiväkirja -blogi

Annastiina Stormin esikoisromaani Me täytytään valosta kiinnitti huomioni ensimmäiseksi nimellään. Siinä on jotain salaperäistä ja kiehtovaa, vähän niin kuin itse romaanissakin. Me täytytään valosta on kaunis, omalaatuinen romaani, jollaisia haluaisi lukea lisää. Ehkä Storm kirjoittaa niitä meille vielä.
Lukuisa-blogi

Lukukokemus on eheyttävä lohdullisuudessaan ja lämminhenkisyydessään. /---/ Me täytytään valosta on riemukasta luettavaa riipaisevasta aihepiiristä.
Janne Takala, Tiimi

Me täytytään valosta on toivoa täynnä eikä kompastu helppoon ja houkuttavaan toivottomuuteen. Draama huipentuu loppua kohden, jolloin hiljaa voimia kasvattaneet osattomat ja avuttomaksi tehdyt murtautuvat rooleistaan. Sieltä se valo alkaa tulvimaan,rakosista.
Karissa Kettu, Lumooja

Annastiina Storm


Annastiina Storm

Teräsmiespoika ja muita lentäviä asioita

Annastiina Storm

Kerro, kerro