Lyhyt maallinen loistomme

10,00 

–69%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Lyhyt maallinen loistomme kuvaa vahvasti maailmassa selviytymistä ja itsenäisyyden säilyttämistä. Romaanin päähenkilö perää omaa ääntään, ja suhteellisen oma on Vuonginkin ääni. Hänen proosansa on tunnelmallista, hetkittäin jopa haurasta. Karun maailman kauneuden kuvaaminen on toki tavanomaista kirjallisuudessa, Suomessakin, mutta nautin Vuongin tyylin intensiteetistä.

Ville Hänninen, Parnasso

Näihin lauseisiin tekee mieli jäädä asumaan, niin kauniita ne ovat. Ocean Vuongin haikea romaani koostuu kirjeistä, joita nuori vietnamilais-amerikkalainen mies kirjoittaa äidilleen. Äiti on lukutaidottomaksi jäänyt maahanmuuttaja, poika taas päässyt eteenpäin elämässä ja ilmeisesti noussut sivistyneisiin piireihin. Jos perheessä on rosoja, niin vielä enemmän on rakkautta, jonka hienovireinen kuvaus saa palaamaan tekstiin monta kertaa. Romaani avaa ansiokkaasti myös laajemman maahanmuuttajanäkökulman Yhdysvaltoihin.

Annaleena Jalava, Gloria  

Kirja on lähes kolmekymppisen pojan kirje äidilleen, joka ei osaa lukea. Sen tyylilaji, kieli ja rytmi hipovat runoutta. Poikkeuksellista, omaelämäkerrallista, mutta kaunista. Ei ihme, että kriitikot ovat ylistäneet sen lähes puhki.

 Kirja on kiinnostava näkökulma Yhdysvaltoihin ja ajankohtainen kuvaus monisukupolvisen maahanmuuttajaperheen kotoutumisesta Antti Virolainen, Ilta-Sanomat

Vietnamilais-amerikkalaisen runoilijan Ocean Vuongin Lyhyt maallinen loistomme (S&S) on yhtä loistokas kuin nimensä. Autofiktiivinen romaani rakentuu aikuistuvan pojan kirjeistä lukutaidottomalle äidille. Vuong kirjoittaa kouriintuntuvasti siitä, miten voimaton pieni lapsi on, kun hän yrittää ostaa kielitaidottomalle perheelleen aineksia häränhäntäkeittoon. Tai miksi köyhistä oloista on niin lyhyt matka huumeiden pariin. Tai miten valtava on ensirakkauden voima. Ihan sydämestä ottaa, niin kauheus kuin kauneus.

Elisa Helavuori, Eeva
Kirjailija
Ocean Vuong

Vietnamilais-amerikkalaisen, palkitun runoilijan Ocean Vuongin esikoisromaani Lyhyt maallinen loistomme on riipaisevan intiimi kuvaus ensirakkaudesta, mieheksi kasvamisesta ja oman äänen löytämisestä. Vuong kirjoittaa ihmisistä, jotka ovat kahden eri maailman välissä, ja kysyy, kuinka voimme parantaa ja pelastaa toisemme hylkäämättä totuutta itsestämme. Vuong on saanut teoksestaan lukuisia palkintoehdokkuuksia ja kunniamainintoja sekä miltei

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515252029

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

268

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Ocean Vuong

Kääntäjä

Tero Valkonen

Lukija

Valtteri Turunen