Teeskentelemättömällä tavalla ylellinen, vastustamaton kirjoittaja. Susan Sontag

Loistelias -- Lucy tekee selväksi, että Ms. Kincaid on sekä Brontën ja Woolfin tytär että oma jäljittelemätön itsensä. Wall Street Journal

Lucy, teini-ikäinen tyttö Länsi-Intian saaristosta saapuu Pohjois-Amerikkaan au pairiksi hyvin toimeentulevaan perheeseen. Lewis ja Mariah ovat komea pari, rikkaita, näköjään onnellisia. Mutta hyvin nopeasti tarkkanäköinen Lucy huomaa perheen kulissien rakoilevan. Vuoroin vihaten ja vuoroin myötätuntoisesti Lucy tarkastelee valkoisen perheen todellisuutta suhteessa taakseen jättämänsä synnyinmaan todellisuuteen.
 
Lucy ei suhtaudu omaan menneisyyteensä nostalgisesti, mutta ei myöskään suostu nyky-ympäristönsä petkuttamaksi. Samaan aikaan Lucy tutustuu omaan seksuaalisuuteensa, ja vähitellen esiin nousee uusi ihminen: intohimoinen, suora ja totuudellinen.

Vuonna 1990 julkaistu Lucy ilmestyy suomeksi ensimmäistä kertaa. Teoksen ovat suomentaneet Kaijamari Sivill ja Helka Sivill.
 

Äänikirja
Paperikirja
Osta

20.00 € 28.00 €

Kriittiset ja feministiset havainnot korostavat yhteiskunnan eriarvoisuuksia. Toisaalta Kincaid kietoo lukijan vilpittömiin tunteenpurkauksiin ja intuitiivisiin tuntemuksiin. Ihana ristiveto vie mielen Deborah Levyn, Tove Ditlevsenin ja Marguerite Durasn teoksiin. Ulkopuolisen katse muistuttaa jossain määrin J. D. Salingerin Siepparia ruispellossa.
Arda Yildirim, Suomen Kuvalehti

 

Vahva suositus (--) kaikille, joita kiinnostaa tarkka katse yhteiskuntaan ja nuoren naisen kasvuvuosiin.
Mervi Alatalo, Anna

Lucy ja Annie John ovat pieniä lähihistorian postkolonialistisen ja feministisen kirjallisuuden esimerkkejä, jotka lukee nopeasti ja kiitollisena eläydyttävistä hahmoista ja suomennoksesta, joka on tärkeä kulttuuriteko.
Sini Kiuas, Hämeen Sanomat

Jamaica Kincaid


Jamaica Kincaid

Puutarhani (kirja)

Jamaica Kincaid

Annie John