Maija ja Anssi Hurme: Lepakkopoika. Schildts & Söderströms. Ammentaa populaarikulttuurin sankarimyyteistä, vaikka kertookin ilmitasollaan lapsiperheen arjesta. Pelkistetty mutta ilmeikäs kuvitus hyödyntää sarjakuvakerrontaa ja zoomaa kuvakulmaa lähelle ja kauas päähenkilön tunnetilan ehdoilla.
Päivi Heikkilä-Halttunen, Helsingin Sanomat
Vuoden 2014 parhaat kirjat HS:n kriitikot valitsivat suosikkinsa

Ilmari näyttää ihan tavalliselta kuusivuotiaalta: hän käy esikoulua ja pesee hampaansa aamuin illoin. Mutta kun äiti lähtee illalla töihin eikä isällä ole aikaa leikkiä, Ilmari menee verhon taakse piiloon ja muuttuu lepakkopojaksi. Lepakkopoika selviää ilman ruokaa ja unta ja tekee vain mitä itse tahtoo. Koskaan ei voi tietää, milloin lepakkopoika ilmaantuu varjojen kätköistä paikalle. Eikä koskaan voi tietää, milloin jostain löytyy toinen samankaltainen. 
Anssi Hurmeen tarinan pelottomasta lepakkopojasta on kuvittanut hänen puolisonsa Maija Hurme. Heidän ensimmäinen yhteinen kuvakirjansa, Peiton alla, ilmestyi vuonna 2012.

Kirja Lepakkopoika oli Arvid Lydecken -palkintoehdokas vuonna 2014.

Lepakkopoika/ Fladdermuspojken on ilahduttava yllätys. Se on kompakti kuvakirja, jossa niukka teksti ja runsas kuva ovat balanssissa keskenään. Mitään ei ole liikaa tai liian vähän.

Lastenkirjahylly

Maija Hurme
Anssi Hurme


Maija Hurme & Anssi Hurme

Varjostajat

Maija Hurme & Anssi Hurme

Peiton alla