Laudatur

20,00 

Alin hinta 30 päivään:
20,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Arkea ja absurdismia sekä hikeä ja akateemisuutta sekoittava, verkkaisesti etenevä ja muodoltaan tarkka kerronta alleviivaa Laudaturin laatukirjallisuuden luontoa.

Ristö Löf, Karjalainen

Herkkävaistoinen tyylitaituruus alkaa olla Sandströmin tavaramerkki. Tarkkasilmäistä huumoria miehen elämästä.

Seija Forsström, Kouvolan Sanomat

Laudatur on taidokas, surumielisellä huumorilla sävytetty romaani, jossa nykyaika heittää uhkaavan varjonsa pienen ihmisen onneen.

Maija Jelkänen, Kaleva

Arkea ja absurdismia sekä hikeä ja akateemisuutta sekoittava, verkkaisesti etenevä ja muodoltaan tarkka kerronta alleviivaa Laudaturin laatukirjalllisuuden luontoa.

Risto Löf, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat

Peter Sandströmin Laudatur on helmi: kaunis, kuulas, muodoltaan täydellinen ja lämmin ihoa vasten.

Virpi Hämeen-Anttila

Teksti nostaa hymyn huulille, mutta se myös itkettää - kuin kurkistaisi oman elämänsä sisään: noinhan me tunnemme ja ajattelemme.

Päivi Mattila, Eeva

Peter Sandströmin Finlandia-ehdokkaaksi yltänyt teos Laudatur on romaanitaidetta parhaimmillaan.

Juhani Brander, Aamulehti

Sandström on kaunokirjallinen kaaosteoreetikko. [--] Vertaisin Peter Sandströmiä Karl Ove Knausgårdiin, jos Jukka Koskelainen ei olisi jo verrannut Valkean kuulaan arviossa. Myös muodon taju estää vertauksen. Sandströmillä sitä on, Knausgårdilla ei.

Antti Majander, Helsingin Sanomat

Sandströmin teos on kompositioltaan hallittu ja pukee taitavasti sanoiksi ne epävarmuuden ja melankolian pienet huoneet, joissa me kaikki asustamme.

Juhani Brander, Turun Sanomat

Sandström kuljettaa tarinaa oivallisesti, näyttää yksityiskohtia, joista ratkaisu rakentuu. Lukija seuraa henkilöiden kohtaloita mielenkiinnolla ja sympatialla. /---/ Kirja kun on täynnä pohdiskelua elämän tarkoituksesta ja siitä, mikä on tärkeää, miksi kävi niin kuin kävi.

Sanna Jääskeläinen, Satakunnan Viikko

Minä antauduin tämän romaanin kielen ja kerronnan vietäväksi. Siitä laudatur. Laudatur hiertää, hämmästyttää, hämmentää ja hymähdyttää. Iloitsen, että saan lukea tällaisia romaaneja, joissa piilee riski, jossa ei oteta varman päälle.

BLOGI: Tuijata

Lopetettuani lukemisen riemastunut olo sen kuin jatkuu ja jatkuu. Harvinaista.

BLOGI: Kirja vieköön
Kirjailija
Peter Sandström

Peter Sandström (s. 1963) on syntynyt ja kasvanut Uusikarlepyyssä. Hän valmistui toimittajaksi Svenska social- och kommunalhögskolanista 1987. Vuodesta 1989 lähtien Sandström on asunut Turussa. Sansdtröm on saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Ruotsin akatemian ja Längmanska kulturfondenin palkinnot vuonna 2021 ja Runeberg-palkinnon romaanista Laudatur vuonna 2017. Laudatur oli myös ehdolla Finlandia-palkinnon

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515239969

Julkaisuvuosi

2016

Formaatti

E-kirja

Sivumäärä

190

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Peter Sandström

Kääntäjä

Outi Menna