Laman lapset

Mitä meille tapahtui?

10,00 

–69%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Aihe ei mitenkään tyhjene tähän oivalliseen teokseen. Laman lapset on mukavan napakka, sujuvasti kirjoitettu journalistinen tietokirja. Se kuvaa hyvin sitä, miten lamaa edelsi hullu ylikuumeneminen pankkimaailmassa, miten vaarallisiksi osoittautuneiden valuuttalainojen takaukset repivät perheitä hajalle niin ettei vielä vuosikymmeniä myöhemminkään olla puheväleissä. Ennen kaikkea se kuvaa hyvin sitä ihmetystä, jolla lapsi tätä kaikkea tarkastelee.

Mikko, Kirjavinkit

Toimittaja Sanna Kajander-Ruuthin Laman lapset asettuu viimeaikaisten 1990-luvun lamaa käsittelevien teosten jatkumoon. Narratiivinen tietokirja on yhdistelmä henkilövetoista journalismia ja taustoittavaa tutkimustietoa. Ääneen pääsevät lama-aikana lapsuuttaan ja nuoruuttaan eläneet. Lama kouraisi ja jätti jäljet, mutta toisin kuin monet muut suomalaiset, kirjan henkilöt selvisivät siitä lopulta. Kajander-Ruuth kertoo myös omista kokemuksistaan.

Joel Karppanen, Oskari Onninen & Tuija Siltamäki, Ylioppilaslehti  

Yksi sukupolvikokemus tämäkin: kodin myynti pakon edessä. Sitä tapahtui paljon 90-luvulla, ja tuolloin lapsuuttaan eläneet pääsevät nyt ääneen Sanna Kajander-Ruuthin uutuuskirjassa Laman lapset (S&S). Jos lamasta tulee mieleen lähinnä Esko Ahon vakava naama uutiskuvissa, kirja on tilaisuus raikkaaseen päivitykseen. Kannattaa lukea myös siinä tapauksessa, että omat muistot ovat kipeitä: teos on paitsi koskettava myös sivistävä yleisesitys lamasta. Onkohan sellaisia aiemmin tehtykään.

Heidi Heino, Me Naiset
Kirjailija
Sanna Kajander-Ruuth

Sanna Kajander-Ruuth on helsinkiläinen tietokirjailija ja toimittaja. Hän syntyi ja kasvoi Vantaalla ja opiskeli Helsingin yliopistossa historiaa ja viestintää. Toimittajana hän on kiinnostunut syvällisistä henkilökuvista ja tarinoista, joita ei ole aiemmin kerrottu. Kirjailijana hän on syventynyt lähi- ja mikrohistoriaan. Erityisesti häntä kiehtovat niin sanotun X-sukupolven teemat.

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515253880

Julkaisuvuosi

2021

Formaatti

E-kirja, Nidottu, Äänikirja

Sivumäärä

166

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Sanna Kajander-Ruuth

Lukija

Elina Keinonen