Download Kuva:
ilja Karsikas (vas.) ja Aki-Pekka Sinikoski, kuvaaja: Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Aki-Pekka Sinikoski, kuvaaja Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Ilja Karsikas, kuvaaja Aki-Pekka Sinikoski
Download Kuva:
Ilja Karsikas
Download Kuva:
Ilja Karsikas
Download Kuva:
Ilja Karsikas
Download Kuva:
Ilja Karsikas
Download Kuva:
Ilja Karsikas
Lohdullinen kertomus rakkaudesta ja tavallisen elämän taiasta

Kun olin pieni, äitini lensi kuuhun. Hän oli töissä sirkuksessa ja sinä yönä hänet ammuttiin ilmaan kuten tavallisestikin. Se ei kuitenkaan ollut tavallinen ilta, sillä ilma oli kuulas ja taivas täynnä taikuutta. Äitini noustua ilmaan hän vain jatkoi lentämistä. Läpi teltan, halki pilvien, koko matkan kuun kamaralle. Siellä hän nyt istuu. Katselee elämäämme ja hymyilee.

Aki-Pekka Sinikoski debytoi kauniilla, filosofisella tarinalla, jota Ilja Karsikkaan taidokkaat akvarellikuvitukset täydentävät. Rakkauden merkitystä, olemassaoloa ja elämän tarkoitusta pohtiva herkkä ja haikea teos tuo mieleen maailmankirjallisuuden lastenklassikot, kuten Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssin tai Astrid Lindgrenin Mio, poikani Mion.
 

Osta

26.00 €

Uusista kuvakirjoista kaikkein luontevimmin ja kevyemmällä tavalla kuolemaa käsitellään mm. kirjassa Kuun valossa (S&S). Aki-Pekka Sinikosken ja Ilja Karsikkaan tekemästä Kuun valossa -kirjassa on surusta huolimatta ilmavuutta ja unenomaista leikkisyyttä

Outi Hytönen, Parnasso

Kuun valossa -lastenkirja on paras lastenkirja mitä mä oon lukenut vuosikausiin. -Siis aivan mielettömän hyvä! (...) Tämä kosketti. Olin aivan tippa linssissä. Suosittelen! Olen omien lapsien kanssa käynyt kymmeniä lastenkirjoja läpi niin tämä nousi ihan sinne kärkeen. Kylmät väreet tulee vieläkin.

Paavo Häikiö, Ylen kulttuuritoimittaja, Kulttuuri Cocktail

Äiti on lentänyt kuuhun ja isä vaihtanut sirkuksesta postille töihin. Lapsi on mielellään yksin kotona, sillä silloin saa olla juuri niin kuin haluaa. Surua käsitellään sadussa tavattoman kauniisti ja lohdullisesti, se sekoittuu lempeästi elämäniloon ja seikkailuun. Yhtenä päivänä lapsi sukeltaa kylpyammeen kautta haaksirikkoutuneiden saarelle, löytää uusia ystäviä ja oppii jännittäviä asioita. Sinikosken tekstissä on filosofisia pohdintoja. Karsikkaan unenomaisen pehmeä vesivärikuvitus herättää tekstin eloon fantastisten hahmojen ja maisemien avulla.

Suomen Kuvalehti, Outi, Hytönen, Vuoden kiinnostavimmat kirjat 2020

Kuun valossa on hirvittävän kaunis ja jokainen sivu on kuin yksittäinen runo.

Kasper Strömman, Kasperin ja Mikon -podcast
 

Ilja Karsikas
Aki-Pekka Sinikoski