Download Kuva:
Lena Frölander-Ulf
Download Kuva:
Lena Frölander-Ulf
Download Kuva:
Lena Frölander-Ulf
Download Kuva:
Lena Frölander-Ulf
Lukunäyte
Oravan uudet vaatteet

Jo kaukaa näkee, että Kurre on käynyt räätälillä. Nenäliina on valkoinen kuin marenki. Liivinnapit kiiltävät kilpaa saappaiden kanssa. Entäs housut! Katsopa niitä! Kenelläkään koko kaupungissa ei ole samanlaisia.

Kurre Keikari asuu sopivan kokoisessa puistossa Lontoon keskustassa. Hänen huhutaan hankkivan vaatteita yhtä usein kuin Lontoossa sataa, ja siellä jos jossakin sataa. Eräänä päivänä Kurre Keikari on saapastelemassa uusissa tamineissaan tapaamaan ystäväänsä Rottaa, kun hän kumartaessaan törmää yllättäen popcorneihin. Hän ei voi vastustaa kiusausta vaan ahmii koko rasiallisen, ja herkkua on saatava lisää hinnalla millä hyvänsä Kurre Keikari ja popcornit on hilpeä kuvakirja turhamaisuudesta, ahneudesta, ystävyyden merkityksestä ja liiallisen herkuttelun vaaroista.
 

Sanna Tahvanaisen kirjoittama tarina antaa paljon ajattelemisen aihetta ja muistuttaa siitä, että kohtuus on hyvä asia kaikessa. Lena Frölander-Ulfin kuvitus on viehättävä.
Kaksplus

Kooltaan pienestä, tekstimäärältään niukasta  ja jopa vaatimattoman näköisestä kuvakirjasta kasvaa melkein yllättäen viisas moraliteetti ahneuden, itsekeskeisyyden ja maallisten houkutusten vaaroista. Lena Frölander-Ulf on muuntautumiskykyinen kuvittaja, joka tekee eloisaa, raapemaista pintaa.
Blogi, Lastenkirjahylly

Katriina Huttunen
Lena Frölander-Ulf
Sanna Tahvanainen