Lukunäyte
Kuolema järkyttää pikkukaupungin idylliä

Pääkaupungissa toimittajaksi opiskellut Sara aloittaa kesätyöt pienessä paikallislehdessä. Työ sopii hänelle paitsi koska hän tarvitsee työkokemusta, myös koska hän tapailee paikkakunnalla hevostallia pitävää Robertia. Saran ensimmäinen työvuoro on tietenkin juhannusaattona kun muut ovat lomalla. Tarkoitus on tehdä jokavuotinen reportaasi paikkakunnan keskikesän juhlinnasta yhdessä leppoisan valokuvaajan, Oskarin, kanssa, mutta suunnitelmat muuttuvat: metsästä on löytynyt naisen ruumis.

Sara uppoutuu yhä syvemmälle kuolemaa ympäröivien kertomusten vyyhtiin. Hän haastattelee kuolleen naisen puolisoa ja muita asianosaisia ja ryhtyy kuin huomaamattaan tekemään omaa murhatutkimustaan. Idyllisen pinnan alla on salaisuuksia ja eripuraa, eikä hänen omakaan elämänsä tunnu sujuvan aivan odotusten mukaan.

Erlandssonin esikoisromaani Minkkitarha (2014) oli vähäeleinen ja vaikuttava sukupolvitarina. Nyt hän on kirjoittanut tyylipuhtaan klassisen dekkarin, jossa suljetun yhteisön ihmissuhteiden kiemuroita tarkastellaan useasta näkökulmasta. Erlandsson kuvaa ihmisiä myötäeläen ja lämmöllä, mutta luo samalla piinaavan tunnelman, joka syntyy kun kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Sähkökirja
Paperikirja
Osta

5.00 € 30.00 €

Erlandssonin esikoisromaani Minkkitarha (2014) oli vähäeleinen ja vaikuttava sukupolvitarina. Nyt hän on kirjoittanut tyylipuhtaan klassisen dekkarin, jossa suljetun yhteisön ihmissuhteiden kiemuroita tarkastellaan useasta näkökulmasta. Erlandsson kuvaa ihmisiä myötäeläen ja lämmöllä, mutta luo samalla piinaavan tunnelman, joka syntyy kun kaikki ei ole sitä miltä näyttää.
DekkariNetti

Kuolonkielot sopii oikein hyvin kesäillan viihdyttäjäksi.
Blogi, Ullan Luetut kirjat

Tämä on esimerkillinen ja pieni hymyvirne kasvoilla kirjoitettu teos siitä, kuinka pikkusieluisesti ja jämähtäneesti vanhoihin arvoihin ja totuttuihin tapoihin pienessä yhteisössä suurennuslasin alla eletään. Vanhakantaisuuden häiveen luin tekstille eduksi ja tyylikeinoksi.
Blogi, Mummo matkalla

Inhorealististen dekkareiden valtavirrassa Kuolonkielot on miellyttävästi vanhanaikainen rikostarina.

Raija Hakala, Aamulehti

 

Kuolonkielot on sympaattinen, leppoisa rikosromaani, jossa on omat synkät salaisuutensa, mutta jossa ei kuitenkaan liiemmin mässäillä raakuuksilla. Kepeää ja nopeaa luettavaa ja pikkukaupunkikuvausta kaipaaville Kuolonkielot on oiva valinta.
Kirjavinkit

 

Karin Erlandsson


Karin Erlandsson & Peter Bergting

Yöjuna

Karin Erlandsson

Kukistaja

Karin Erlandsson

Vuorikiipeilijä

Karin Erlandsson

Helmenkalastaja

Karin Erlandsson

Linnunkesyttäjä