Lukunäyte

Keskivaikea vuosi seuraa masennusdiagnoosin jälkeistä elämää vuoden ajan. Paljon on tapahtunut jo ennen psykiatrin vastaanotolle astumista. Entinen yhdeksän laudaturin ylioppilas ei koe täyttäneensä muiden odotuksia. Usko omien unelmien toteutumiseen on alkanut horjua, ja äitiys on osoittautunut introvertille lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Ja joka vuosi saapuu kaamos, talven pimeyden käynnistämä kamppailu elämänhalun ja -haluttomuuden välillä.
Pureeko lääkitys maailmantuskaan, onko kirjoittamisesta terapiaksi, auttaako jos hankkii koiranpennun Tehoaako meditaatio, jos Facebook on samalla auki? Voiko rakkaudessa epäonnistua? Mitä on lupa katua?
Keskivaikea vuosi on masennuskirja, joka ei masenna. Avoin ja kaunis kertomus ihmisestä, joka solmii sovintoa elämänsä kanssa.

Se on huumorin sävyttämä tilitys modernin ihmisen maailmantuskasta, ja siitä, millaisia vaikeuksia elämä voi heittää eteen niin sanotulle kympin tytölle. Synkästä aiheesta huolimatta teos on hauska.
Kirsti Vuorela, Länsi-Savo
 

Eikä kirja kerro pelkästään masennuksesta, vaan myös rakkaudesta omaa miestä ja lapsia sekä myös taloon saapuvaa koiraa kohtaan. Se kuvaa mielenkiintoisesti kirjailijan työtä. Se kertoo elämästä ja vuodenajoista. Mutta toki siinä myös mietitään mielen terveyttä ja sairautta mikä on sairautta ja mikä ihmisen persoonallisuutta, mistä voi odottaa parantuvansa ja mistä ei.
BLOGI, Syksyn lehtiä

Keskivaikea vuosi on niitä teoksia, joita masennuksen kokeneet eivät halua jättää väliin.
BLOGI, Rakkaudesta kirjoihin

Vanhatalon kirja on kokonaisuudessaan kirja, jonka lähes tulkoon ahmaisin.
Blogi; Kirjapolkuni

Kirjailija Pauliina Vanhatalo kertoo omakohtaisessa teoksessaan vuodesta keskivaikean masennuksen kanssa. Hän pukee sanoiksi sen, miltä masennus tuntuu, millaisia odotuksia masennusta sairastavaan liitetään ja millaista on olla masentunut äiti.
Emmi Laukkanen, Kotivinkki

Pauliina Vanhatalo


Deborah Levy

Omistuskirjoituksia

Deborah Levy

Elämisen hinta

Pauliina Vanhatalo

Tuntemani maailma

Deborah Levy

Mitä en halua tietää

Rebecca Solnit

Eksymisen kenttäopas