Kesämerkit

10,00 

–64%
Alin hinta 30 päivään:
10,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Arviot

Aihe vei mukanaan, ja laajan taustatyön ja taiteellisen uteliaisuuden hedelmä on luettavissa uutuusromaanissa. Kaija Alajuuma, Koillissanomat  

Teos kuvaa kauniilla ja soljuvalla kielellä niin alkuperäiskansan kulttuuria, eri-ikäisten ja identiteetiltään erilaisten ihmisten tavanomaista arkielämää kuin ympäröivää luontoa.  Luonto on läsnä, se on kuin yksi kertojista parin­kymmenen henkilöhahmon joukossa.  Lämpimästi suosittelen.

Seija, Kirjavinkit

Teoksen iso ansio on kyvyssä yhdistää omaperäisen kulttuurin kuvaus sekä tavalliseen arkeen että elämään maailmalla. Omat juhlat, käsityöt, poronhoito ja kalastus ovat elintärkeitä, mutta niiden rinnalla taiteilija Larissalla on näyttely New Yorkin Moma-museossa ja Aleksi haluaa valmistaa käsityöryhmässä sukupuoli-identiteetilleen sopivan juhlapaidan. Saamelainen eksotiikka on kirosana yhtä hyvin kirjailijalle kuin hänen hahmoilleen.

Ina Ruokolainen, Keskisuomalainen

Rauanjoen kieli on aistivoimaista ja kovin kaunista. Episodiromaanissa ollaan kylänraitilla ja hillasuolla. Hävetään, surraan, iloitaan ja eletään. Selkeää päähenkilöä ei ole, tilanteet ja kohtalot nivoutuvat toisiinsa niin kuin elämässä käy. Elämä pohjoisessa esitetään sellaisena kuin se oikeasti on, eksotisoimatta.

Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti  
Kirjailija
Katri Rauanjoki

Katri Rauanjoki (s.1973) on kotoisin Rovaniemeltä, mutta asunut Oulussa suurimman osan elämästään. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta pääaineenaan kirjallisuus, mutta opiskellut myös kasvatustiedettä, psykologiaa, elokuvatiedettä, puheviestintää ja draamakasvatusta. Rauanjoki toimi pitkään lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana, mutta on nykyään kognitiivinen lyhytterapeutti ja seksuaalineuvoja. Hänen kirjoissaan toistuvat pohjoisen näkökulma

Lue lisää

Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515255570

Julkaisuvuosi

2022

Formaatti

E-kirja, Kovakantinen, Äänikirja

Sivumäärä

256

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Katri Rauanjoki

Lukija

Tauno Ljetoff