Päivi Storgård

Keinulaudalla

Alin hinta 30 päivään:
32,00 €
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa
Arviot

Tarjoaa toivoa mielen sairauden kanssa kamppaileville.
Ilta-Sanomat
Sairauden kuvauksena teos on koskettava. Aivan kuin Storgård olisi halunnut kertoa kaikille, millaisesta sairaudesta on kyse. Siinä hän onnistuukin oivallisesti.
Martta Kaukonen, Ilona
 
Tarina on tietysti hyvä. Eikä siitä, osaako kokenut toimittaja kirjoittaa, ole epäilystä. Keinulaudalla on koskettava ja dramaattinen tarina, ja siinä on toimiva rakenne.
… Keinulauta ei ole kuitenkaan pelkkä sairauskertomus. Siinä on kaunokirjallista kunnianhimoa ja yleispätevää pohdintaa ihmisen psyykestä.
… Tärkein oivallus osuu jokaiseen lukijaan, oli tämä sairas tai terve. Mikä minussa on syvintä itseäni, mikä ympäristön opettamaa, paineiden pakottamaa tai menetysten vääristämää. Kuka minä oikeastaan olen.
Suvi Ahola, Helsingin Sanomat
 
Hän kertoo kikkailematta kuinka asiat ovat. Ja hän kertoo ne niin viiltävän tarkasti, ettei lukijaakaan päästetä helpolla. Lukija, joka uskaltautuu mukaan tarinaan, temmataan vauhdilla mukaan maailmaan, joka vyöryy ja velloo yhden naisen pään sisällä. Riipivä ja tärkeä teos
Storgård kirjoittaa tarinan sellaisella sujuvuudella, että se vangitsee viimeiselle sivulle asti. Sanna Puhto, Anna  
… ihmisen hauraus ja samanaikainen halu pysytellä maailmassa kiinni näkyvät kirjassa kirkkaina.
Pelko oman elämän hallinnan menettämisestä ja oman minuuden hukkaamisesta sekä pelko tulla nähdyksi vain sairautensa kautta. Siinä ajatuksia, joita jokainen psyykkisesti sairastuva käy mielessään läpi, ja Storgård tuo nämä ajatukset hienosti esille.
Marjaana Roponen, Lapin Kansa
Keinulaudalla kohoaa henkilökohtaisen sairauskertomuksen yläpuolelle yhteiskunnalliseksi pamfletiksi. Se pyytää painokkaasti myötätuntoa ja inhimillisyyttä. Mielenterveyden häiriöitä voi sentään lääkitä, kunhan oikea annostus löydetään. Millä lääkittäisiin pelon ja pärjäämisen keinuttama kulttuuri.
Kirja on koskettava tarina elämän rosoisuudesta, julkisuuden kirosta ja siitä häpeästä, joka yhä liittyy mielen sairauksiin.  
Lea Suoninen-Erhiö, Noste
 
Vaikka Keinulaudalla on romaani, on se myös vankkaan tietoon ja kokemukseen perustuva taudin kuvaus. Storgård kuvaa uskottavasti Outin ratkaisuja ja heittäytymistä maaniseen vauhtiin, jossa unohtuvat arjen velvollisuudet ja talouden realiteetit. 
Hyvällä tarinalla on myös opetus. Tässä tapauksessa se on uskallus puuttua toisen hätään ja se, että yksin ei kukaan pärjää.
Outi Lindqvist, Forssan Lehti
Keinulaudalla on taitavasti kirjoitettu, ja nimensä mukaisesti se kuvaa hyvin myös sitä jatkuvaa epävarmuuden tilaa, jossa sairastunut Outi oireineen elää.

Pirjo Houni, Eeva
 
 
Lisätiedot

Lisätiedot

ISBN

9789515230799

Julkaisuvuosi

2013

Formaatti

Kovakantinen

Sivumäärä

266

Äänen kesto

Ikäryhmä

Kirjailija

Päivi Storgård